Σε εξέλιξη βρίσκεται η κοινή προσπάθεια πρωτοβάθμιων σωματείων από διαφορετικούς κλάδους με στόχο τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ.

Ήδη ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, ανακοίνωσε απεργιακή κινητοποίηση για την 1η Νοεμβρίου, ημέρα που θα απεργήσουν και τα υπόλοιπα σωματεία που έχουν αντίστοιχο βηματισμό.

 

Συγκεκριμένα ο σύλλογος αναφέρει: «κηρύσσουμε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018 στον κλάδο του βιβλίου, σε βιβλιοπωλεία, βιβλιοχαρτοπωλεία, εκδοτικούς οίκους, αποθήκες εκδοτικών οίκων, αποθήκες χονδρικής πώλησης βιβλίων, επιχειρήσεις ηλεκτρονικής πώλησης βιβλίων και στα πολυκαταστήματα public του Νομού Αττικής στο πλαίσιο του διαχρονικού αγώνα μας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας.

Απεργιακή συγκέντρωση: 11πμ, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος και Ασκληπιού).

Η απεργία αυτή γίνεται και στο πλαίσιο της πολύμηνης πλέον (από τις αρχές του περασμένου Καλοκαιριού) κοινής προσπάθειας κι άλλων κλαδικών κι επιχειρησιακών εργατικών σωματειών για μια διακλαδική απεργία οργανωμένη «από τα κάτω» . Και ήδη για την 1η Νοέμβρη έχει κηρυχτεί απεργία και σε άλλους κλάδους».

ΠΗΓΗ: ert.gr