Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβρη του 2018 είναι σημαντικές για το είδος και την ποιότητα της συμμετοχής μας ως υπαλλήλων σε μια σειρά διοικητικών διαδικασιών που αφορούν την υπηρεσιακή μας κατάσταση αλλά και την γενικότερη λειτουργία των Υπηρεσιών μας.

Οι εκλογές αυτές πραγματοποιούνται σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση, με την πρώτη μετά από σειρά ετών διαδικασία κρίσεων προϊσταμένων σε εξέλιξη, με ανοικτές τις διαδικασίες κινητικότητας και στελέχωσης των υπηρεσιών και με το αίτημα για αύξηση των αποδοχών μας πιο επιτακτικό παρά ποτέ καθώς το πάγωμα των αποδοχών μας και η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας έχει χτυπήσει κόκκινο εξαντλώντας τα όρια και του πιο φιλότιμου συναδέλφου.

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που θα συγκροτηθούν με θητεία από 1/2019-12/2020, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κρίσιμα για τους συναδέλφους μας ζητήματα σχετικά με τηνυπηρεσιακή τους κατάσταση (διαδικασίες κινητικότητας μετατάξεις, αποσπάσεις, μεταθέσεις). Επίσης, οι αιρετοί εκπρόσωποι που θα προκύψουν από τις συγκεκριμένες εκλογές θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στα Πειθαρχικά Συμβούλια του Υπουργείου μας. Τέλος, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα είναι τα πρώτα που θα κληθούν να ολοκληρώσουν, μεταξύ άλλων,την διαδικασία κρίσεων για τις θέσεις των προϊσταμένων τμημάτων σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο 4369/2016.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι που θα αναδειχθούν από αυτές τις εκλογές θα έχουν ένα πολύ δύσκολο έργο να φέρουν σε πέρας. Θα εκπροσωπήσουν τους υπαλλήλους που υπηρετούν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας, στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης, στην Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας καθώς και στα 12 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας με τα πολυάριθμα παραρτήματά τους.

Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς ότι πρόκειται για υπηρεσίες με διαφορετικές αρμοδιότητες και εργασιακά αντικείμενα που απλώνονται σ όλη την επικράτεια.Δυστυχώς, δεν έχει γίνει ακόμα δεκτή η πρόταση μας για τη συγκρότηση ξεχωριστώνΥπηρεσιακών Συμβουλίων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας με συνέπεια τηνεκπροσώπηση χιλιάδων εργαζομένων (2.800 εκλογείς για το ΥΣ των μονίμων) από ένα Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Για εμάς αυτή η δυσκολία αποτελεί πρόκληση συνεργασίας, δημοκρατίας καιαντιπροσώπευσης ώστε να ακουστούν όλες οι φωνές των εργαζομένων και να είμαστεπαρόντες στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια. Για το λόγο αυτό, συγκροτήσαμε έναψηφοδέλτιο με τη συμμετοχή ικανών και ενεργών (σε 5 πρωτοβάθμια και 3δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα) συναδέλφων από όλους τους εργασιακούςχώρους που το υπηρεσιακό συμβούλιο καλείται να εκπροσωπήσει. Με τη συμμετοχήσυναδέλφων, ανεξάρτητα από την Υπηρεσία που υπηρετούν ή την συνδικαλιστική τουςένταξη, επιδιώκουμε την ουσιαστική ενδυνάμωση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και τηνδιεύρυνση των αρμοδιοτήτων τους.

Παρά τη δυσκολία αυτού του εγχειρήματος και συνεχίζοντας την πετυχημένη προσπάθεια του 2015 και του 2016 όταν το Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο επιλέχτηκε από την πλειοψηφία των συναδέλφων μας και οι συνάδελφοι Κώστας Τσατσούλης και Έλuα Κούρεντα (ως αναπληρωματική) εκπροσώπησαν επάξια, με εργατικότητα και αντικειμενικότητα το σύνολο των συναδέλφων, σας καλούμε ανοικτά και δημόσια να στηρίξετε το Ανεξάρτητο Ενωτικό ψηφοδέλτιο.

Οι συνάδελφοι που συμμετέχουμε στο Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο του ΥπουργείουΕργασίας πιστεύουμε στη δύναμη και την αξία της συμμετοχής και των συνεργασιών.Πιστεύουμε ότι η μόνη μας ελπίδα είναι οι συλλογικότητες, απαλλαγμένες από συντεχνιακές μικροπολιτικές σκοπιμότητες και υπολογιστικές λογικές.

Υποστηρίζουμε ότι τα Υπηρεσιακά μας συμβούλια θα πρέπει να λειτουργούν με διαφάνεια ενεργειών και δράσης με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων.

Η συμπόρευσή μας με το αγωνιστικό και διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος και θα δυναμώσει τη φωνή των εργαζομένων σε όλους τους τομείς της Διοίκησης.

Σας καλούμε να στηρίξετε με την ψήφο σας το

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Οι Υποψήφιοι

ΑΛΑΤΖΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, Σ.ΕΠ.Ε.-Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικής Μακεδονίας

ΑΛΕΞΕΛΗ ΜΕΛΑΝΘΙΑ, Κ.Κ.Π.Π. Αττικής-Παράρτημα Αποθεραπείας και ΑποκατάστασηςΠαιδιών με αναπηρία Βούλας

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΝΕΤΑ, ΚΚΠΠ Αττικής – Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αθήνας

ΒΑΛΑΜΒΟΥ ΑΘΗΝΑ, Σ.ΕΠ.Ε.-Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικής Μακεδονίας

ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, Κ.Κ.Π.Π. Ανατολικής Μακεδονίας και ΘράκηςΠαράρτημα ΧρόνιωνΠαθήσεων Καβάλας

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, Κ.Υ.Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας

ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης/ΔιεύθυνσηΚαταπολέμησης της ΦτώχειαςΤμήμα Κοινωνικών Πολιτικών Στέγασης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Κ.Υ.Τμήμα Εθνικού Εστιακού Πόλου και Πολιτικών Προαγωγής της Υ.Α.Ε.

ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Σ.ΕΠ.Ε.-Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Α΄ Τομέα Δυτικής Αττικής

ΛΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Σ.ΕΠ.Ε.-Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

ΜΙΧΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Σ.ΕΠ.Ε.-Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Κ.Κ.Π.Π. Αττικής-Παράρτημα Αποθεραπείας καιΑποκατάστασης Παιδιών με αναπηρία Βούλας

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, Σ.ΕΠ.Ε.-Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πειραιώς και Δυτικής Αττικής

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, Σ.ΕΠ.Ε.-Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Α΄ Τομέα Θεσσαλονίκης

ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Σ.ΕΠ.Ε.-Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Λέσβου

ΡΗΓΑ ΕΥΔΟΚΙΑ, Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ.Παράρτημα Χ.Π. «ο Άγιος Παντελεήμων» Θεσσαλονίκης

ΤΖΕΛΕΠΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Κ.Κ.Π.Π. Αττικής-Παράρτημα ΑμεΑ Ανατολικής Αθήνας

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Σ.ΕΠ.Ε.-Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών

ΥΔΡΑΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Σ.ΕΠ.Ε.-Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Μαγνησίας

ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, Σ.ΕΠ.Ε.-Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αιγαίου