Πλήθος διαμαρτυριών συμμετεχόντων στους δύο πρώτους κύκλους κινητικότητας (του πρώτου συνολικά, που ξεκίνησε το 2017, και του πρώτου κύκλου στις αρχές του 2018) έγινε η ιστοσελίδα, aftodioikisi.gr. Οι διαμαρτυρίες αφορούσαν καθυστερήσεις τον χρόνο υλοποίησης των μετατάξεων και των αποσπάσεων που έχουν ήδη εγκριθεί αλλά και αυτών που πρόκειται να εξεταστούν, με τους ενδιαφερόμενους να ρωτούν που βρίσκεται η διαδικασία και πότε θα προχωρήσει.

Οι εξελίξεις αναμένεται να έρθουν σταδιακά, τόσο για την πραγματοποίηση των μετατάξεων όσο και την εξέταση φακέλων υποψηφίων για μετακίνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από τον κύκλο του 2017 είναι περίπου 70-90 μετατάξεις και αποσπάσεις που έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ ενώ, για τον ίδιο κύκλο, οι υπόλοιπες παίρνουν τον δρόμο τους για ολοκλήρωση καθώς αυτή τη στιγμή έχουν μπει ήδη οι σχετικές διαδικασίες στο τελικό στάδιο.

Οσον αφορά τις μετακινήσεις του πρώτου κύκλου για το 2018, πηγές μας λένε ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες στις συνεδριάσεις των αρμοδίων για την εξέταση των αιτημάτων των υποψήφιων προς μετάταξη υπαλλήλων.

Βασική αιτία καθυστέρησης των εγκεκριμένων μετατάξεων υπαλλήλων ήταν η μεταφορά των πιστώσεων μισθοδοσίας, κάτι που λύθηκε με τροπολογία του υπουργείου και πλέον γίνεται αυτοματοποιημένα.

Πηγή: aftodioikisi.gr