Την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, ημέρα απεργίας πρωτοβάθμιων σωματείων από διαφορετικούς κλάδους με βασική διεκδίκηση την υπογραφή ΣΣΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΝΟΚΙΑ Ελλάδος δήλωσε ότι θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το σωματείο μας βρίσκεται σε αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από το 2015. Σύμβασης που θεσπίζει αξιοπρεπείς ελάχιστους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους στη ΝΟΚΙΑ, οικογενειακά επιδόματα, ρύθμιση όρων εργασίας.

Η ΝΟΚΙΑ, μία πολυεθνική – κολοσσός στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, με πάνω από 1000 εργαζόμενους στην Ελλάδα αρνείται μονίμως οποιαδήποτε οικογενειακή μέριμνα, προσφέρει ελάχιστη προοπτική οικονομικής εξέλιξης, ενώ οι μισθοί που προσφέρει ειδικά στους νεοεισερχόμενους είναι πολύ χαμηλοί. Μέσα σε αυτά, επίκειται άλλη μία παγκόσμια «αναδιάρθρωση» με χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, που δεν ξέρουμε ακόμα το αντίκτυπό της στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, σχολιάζεται πως: «Μετά και το φιάσκο της απεργίας στις 30 Μαΐου που η ΓΣΕΕ μας κάλεσε να απεργήσουμε μαζί με τους εργοδότες, αποφασίσαμε πως μπορούμε και μόνοι μας να οργανωθούμε με γνώμονα τα εργατικά συμφέροντα και την ενότητα εργαζόμενων και σωματείων.

Είναι μια πρώτη προσπάθεια οργάνωσης με διαφορετικό τρόπο και προώθησης των εργατικών διεκδικήσεων που θέλουμε να συνεχιστεί και να πλαισιωθεί από ακόμα μεγαλύτερα τμήματα εργαζομένων.

Καλούμε όλα τα σωματεία, συλλόγους, συνελεύσεις, εργατικές κινήσεις, συλλογικότητες γειτονιάς να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα και να συμμετέχουν με όποιον τρόπο μπορούν σε αυτήν την προσπάθεια».

ΠΗΓΗ: ert.gr