Το τμήμα της Εθνικής Τράπεζας που θα έπρεπε να «πιάσει» τις περίεργες συναλλαγές μέσω POS από Κινέζους πολίτες που τελικά αποκτούσαν ακίνητα στην Ελλάδα, είχε «ανασυγκροτηθεί» με «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους χωρίς εμπειρία, εν μέσω Καλοκαιριού και κορύφωσης της τουριστικής περιόδου το 2017, ενώ οι έμπειροι απομακρύνθηκαν, κατήγγειλε η πρόεδρος των εργαζόμενων στην πρώην ΕθνοData της Εθνικής Τράπεζας Γιώτα Λαζαροπούλου, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Για τις φήμες περί «μπόνους» της τάξης των 350.000 ευρώ στην αποπεμφθείσα Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής κ. Νέλλης Τζάκου-Λαμπροπούλου, σχολίασε ότι «αν ο μισθός σου φτάνει «βαριά» τα 600 ευρώ, νιώθεις «κάπως»»…

 02 Νοεμβρίου 2018 12:18:28

Η κ. Λαζαροπούλου θύμισε ότι «το Καλοκαίρι του 2017 είχε γίνει από τους «ενοικιαζόμενους εργαζόμενους» μία 48ωρη απεργία στις 9 και 12 Ιουνίου, γιατί η τράπεζα ήθελε στην ουσία να τριχοτομήσει την υπηρεσία που έκανε έλεγχο στις απάτες στις συναλλαγές, την «Υπηρεσία Διαχείρισης Εξουσιοδοτήσεων και Ελέγχων Συναλλαγών»».

«Δεν ήταν τυχαία αυτή η κίνηση, να βάζουν σε πολύ κρίσιμους τομείς ελέγχου της τράπεζας υπαλλήλους που είναι «ενοικιαζόμενοι», δεν έχουν δικαίωμα λόγου, να πουν το όνομά τους, πόσο μάλλον να αρθρώσουν λόγο ή αντίρρηση σε ό,τι βλέπουν», όπως υπογράμμισε.

«Η καταγγελία του σωματείου τότε ήταν ότι αυτό το τμήμα, με ιστορία 20 χρόνων και εύσημα από διεθνείς οργανισμούς επειδή κάνει πολύ καλά την δουλειά του, που διαχειρίζεται χιλιάδες συναλλαγές, μέσα στο Καλοκαίρι που περιμένουμε 30 εκατ. τουρίστες, να το αλλάξουν, «ανασυγκροτήσουν» δήθεν (πέρα από το εργασιακό θέμα, ότι τις δικές μας ζωές δεν τις υπολογίζετε) … το αποτέλεσμα ήταν ότι οι έμπειροι υπάλληλοι αυτού του τμήματος, ενοικιαζόμενοι αλλά με εμπειρία 20 ετών, τελικά απομακρύνθηκαν και έβαλαν καινούργιους, με έναν μήνα εκπαίδευση, να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα πολύ δύσκολα καθήκοντα».

Αναφορικά με την απομάκρυνση της γενικής διευθύντριας Λιανικής Τραπεζικής της Νέλλης Τζάκου – Λαμπροπούλου από την τράπεζα -και μάλιστα κατά φήμες με μπόνους αποχώρησης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, η κ. Λαζαροπούλου είπε ότι «μέσα στην Εθνική οι άνθρωποι είναι πολύ ανάστατοι. Αν ο μισθός σου το μήνα φτάνει «βαριά» τα 600 ευρώ και κάνεις όλη τη δουλειά, νοιώθεις «κάπως» όταν ακούγονται ποσά για 350.000 ευρώ ως αποζημίωση για τα εν λόγω στελέχη».

ΠΗΓΗ: stokokkino.gr