Το ζήσαμε και αυτό!!. Η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κατέθεσε Μήνυση κατά μέλων  του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού στο Ρίο  και της Παράταξης του Αυτόνομου Ριζοσπαστικού Μετώπου Αγώνα.

Με αφορμή την ανακοίνωση της Παράταξης για τις εκλογές για εκπρόσωπο εργαζομένων στο Δ.Σ του Νοσοκομείου και την υπόστηριξή μας σε άλλη υποψήφια, «ανακάλυψε» λέξεις και προτάσεις που υποστηρίζει ότι την θίγουν «προσωπικά».  Κατάθεσε λοιπόν μήνυση με προφανή στόχο την ποινικοποίηση της άλλης  άποψης και της παραδειγματικής τιμωρίας όσων εργαζομένων με αξιοπρέπεια και συνέπεια, το προηγούμενο διάστημα, στάθηκαν –με προσωπικό κόστος- απέναντι στους μηχανισμούς και τις προσωπικές πολιτικές που επεδίωκαν την απαξίωση του Νοσοκομείου.

Χαρακτηριστική είναι η θέση του Σωματείου: «Το Δ.Σ. δηλώνει, ότι συμπαρίσταται στη συνάδελφο κα Δημοπούλου με κάθε μέσο στην πρωτοφανή αυτή δίωξη που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία η πολιτική αντιπαράθεση, ο συνδικαλιστικός διάλογος συντελείται δια του λόγου και όχι δια μέσου των δικαστηρίων.

Οι παρατάξεις και οι συνδικαλιστικές απόψεις δεν ποινικοποιούνται.»

Η Μήνυση δεν στρέφεται μόνο κατά των μελών στο Πανεπιστημιακό του Ρίο. Στρέφεται κατά ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ στο σύνολο της , που με συνέπεια αρχών και θέσεων στάθηκε ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε ΟΛΟΥΣ, όσους επέλεξαν, να υπηρετήσουν προσωπικές πολιτικές και στήριξαν « με νύχια και με δόντια» τους μηχανισμούς και το παρακράτος συμφερόντων που λειτουργούσε τόσα χρόνια στα Νοσοκομεία. Και δυστυχώς, παραμένουν-σε πολλά Νοσοκομεία- στο προσκήνιο μέχρι και σήμερα…

Απέναντι στη ποινικοποίηση της Συνδικαλιστικής Δράσης  και στην απόφαση των μηχανισμών  για «πολιτική εξόντωση» των μελών μας,  δηλώνουμε τα εξής:

Στηρίζουμε ΟΛΑ τα μέλη μας που σέρνονται στα Δικαστήρια, επειδή δεν έσκυψαν το κεφάλι στους βολεμένους και στους μηχανισμούς που συνεχίζουν και κάνουν κουμάντο ως τώρα…

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΕΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!!!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!!! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΜΗΝΥΣΗ.