Με μία πολυσέλιδη ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στην Spider τοποθετούνται για τις τελευταίες εξελίξεις, διατυπώνουν την πικρία τους για την στάση του Εργατικού Κέντρου και της Λαικής Συσπείρωσης και κοινοποιούν την δυσχερή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει.

Όπως αναφέρουν, μετά την έλλειψη ενδιαφέροντος στους πλειστηριασμούς που προηγήθηκαν, απευθύνθηκαν οι ίδιοι στην Περιφέρεια Ηπείρου με αίτημα αφενός να κινηθεί στην εξεύρεση φόρμουλας επαναλειτουργίας του εργοστασίου στην ΒΙΠΕ καθώς πρόκειται για το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα που παρήγαγε κάδους απορριμμάτων, αφετέρου να πλειοδοτήσει στον πλειστηριασμό στις 7 Νοεμβρίου για το ακίνητο των Καρδαμιτσίων.

«Αναμέναμε ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι το ζήτημα έγινε αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης από ορισμένους περιφερειακούς συμβούλους ή και υποψηφίους πολιτευτές της περιοχής μας που πλειοδότησαν κατά τ’ άλλα υπέρ των εργαζομένων. Έφτασε να γραφεί στον τύπο από ορισμένους ότι τρεις ή τέσσερις χιλιάδες ευρώ που ενδεχομένως θα λάβει κάθε εργαζόμενος από το πλειστηρίασμα του ακινήτου θα είναι ψίχουλα, αγνοώντας ότι κι αυτά τα ποσά θα είναι μια μεγάλη ανάσα για μας», τονίζουν στην ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την λύπη τους για την στάση της Λαικής Συσπείρωσης που καταψήφισε την απόφαση.

Καλούν δε τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου να ορίσουν ημέρα κατά την οποία θα συναντηθούν με τον Υπουργό ώστε να διεκδικήσουν τροπολογία για την πληρωμή τους, όπως ήταν η πρόταση που έγινε.

Εξουσιοδοτούν δε την επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης να αναλάβει δικαστικό αγώνα για την κατάσχεση των εμπλεκόμενων τραπεζικών λογαριασμών με την οικονομική συνδρομή του ΕΚΙ.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ακόμη ότι η ανακοίνωσή τους δόθηκε στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να προωθηθεί στα Μέσα Ενημέρωσης, όμως αυτό δεν έγινε καθώς το ΕΚΙ διαφωνούσε με το περιεχόμενό της.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr