ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, δικάζονται ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης  (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.), Σάββας Παπαδόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και μέλος του Κ.Σ., Φραγκίσκος Βορτελίνος, ο ειδικός Γραμματέας, Ζήκος Τσανάκας καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι από το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Οι συνάδελφοι διώκονται ποινικώς, με την κατηγορία ότι δεν συμμορφώθηκαν με δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις για την ακύρωση των Διαθεσιμοτήτων και της κινητικότητας.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι διώξεις κατά των συναδέλφων έχουν στόχο την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων, τον εκφοβισμό των εργαζομένων, τη φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και την υποταγή στις μνημονιακές πολιτικές, που υπονομεύουν και αναιρούν τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις.

Καταγγέλλουμε με κατηγορηματικό τρόπο τις συνδικαλιστικές διώξεις των συναδέλφων και ζητάμε την άμεση ανάκλησή τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους συναδέλφους, με την παρουσία τους την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:30πμ, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Συμπαράσταση στο προεδρείο και τους εργαζομένους της ΟΔΠΤΕ