ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. απευθύνει ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ ώστε να καταδικάσουν στην πράξη την απαράδεκτη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας την οποία προτείνει το εργοδοτικό Συνδικάτο μαζί με την εργοδοσία. Πρόκειται για μία σύμβαση εκτρώμα καθώς δεν διασφαλίζει κανέναν εργαζόμενο παλιό ή νέο. Πρόκειται για την πρόταση της εταιρείας την οποία όλοι μαζί μέσα απο τις γενικές μας συνελεύσεις απορρίψαμε, και αφού η εργοδοσία είδε ότι δεν ικανοποιούμαστε με τα ψέματα έφτιαξε το δικό της  «Σωματείο» για να υπογράψει αυτά που τη βολεύουν.
Συνάδελφοι δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας, τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το εργασιακό καθεστώς που ισχύει τώρα να το αφήσουμε να νομιμοποιηθεί μέσα από αυτήν την Σύμβαση – Έκτρωμα που προσπαθούν να μας την επιβάλουν μια χούφτα ανθρώπων που βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία απο την εργοδοσία COSCO-DPORT
Τι προβλέπει λοιπόν η Σύμβαση – Έκτρωμα:

1. Το ημερομίσθιο παραμένει στα επίπεδα του κατώτατου ημερομισθίου της ΓΣΣΕ περίπου 30 ευρώ
2. Με το τρόπο που προτείνουν να μετατρέπονται οι εκ περοτροπής συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης θα αφορά περίπου 50 εργαζόμενους το χρόνο από τους 650 που απασχολούνται με ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενώ το ποιοι θα γίνονται πέρα από το πόσοι θα το αποφασίζει η εργοδοδσία με το γνωστό σύστημα αξιολόγησης που έχει.
3. Οι προσαυξήσεις νυχτερινών, Σαββάτου και Κυριακής δεν θα πληρώνονται.
4. Η πόστα δε θα γίνει ποτέ ούτε καν πενταμελής
5. Οι ατομικές συμβάσεις οι οποίες ισχύουν σήμερα θα συνεχίζουν να ισχύουν καθώς η ΣΣΕ που προτείνουν θα αποτυπώνει μικρότερο ημερομίσθιο κάτι που έχει επίπτωση σε δώρα , άδειες και αποζημιώσεις εργαζομένων
6. Δεν αποτυπώνει και δεν περιλαμβάνει το επίδομα για τα ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΕΝΑ που προβλέπεται κατ΄ελάχιστο να είναι 5% επί του βασικού μισθού.
7. Δεν αποτυπώνονται με ξεκάθαρο τρόπο οι τριετίες
8. Εξακολουθούν να υπάρχουν οι μισθολογικές κατηγορίες ανά ειδικότητα κάτι που συμπιέζει τους μισθούς μας προς τα κάτω αφού οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα πληρώνονται με λιγότερα χρήματα ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και όπλο στα χέρια της εργοδοσίας με σκοπό να εκβιάζει.

Στον αντίποδα όλων αυτών η εργοδοσία σε συνεργασία με το «Συνδικάτο» της μας προσφέρει μια ΣΣΕ που θα περιλαμβάνει το Σάντουιτς και 5 ευρώ σε προπληρωμένη κάρτα που δεν θα αποτυπώνονται πουθενά.
Σε μια περίοδο που η ΣΕΠ ΑΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2018 αύξησε τα  κέρδη της κατά 25,8% μέσα ένα μόνο έτος ! Τα κέρδη αυτά προέρχονται από τη δική μας δουλειά, το δικό μας ιδρώτα.
Η ανάπτυξη λοιπόν που μας υπόσχονται είναι μια ανάπτυξη που μοναδικό στόχο έχει να δίνει ψίχουλα στους εργαζόμενους που και αυτά τα ψίχουλα χωρίς τον μεγαλειώδη αγώνα μας ακόμα θα ήταν στις τσέπες μιας χούφτας εκμεταλλευτών.
Τον δρόμο συνάδελφοι τον ξέρουμε. Μπορεί να είναι δύσκολος και κουραστικός αλλά είναι και ο μόνος και δεν είναι άλλος από τον δρόμο του αγώνα. Ότι έχουμε κατακτήσει έτσι το καταφέραμε. Δεν γίνεται να μην έχουμε συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.
Είναι η ώρα που όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Είναι η ώρα που πρέπει να καταδικάσουμε στην πράξη τη Σύμβαση – Έκτρωμα της εργοδοσίας και του υπηρετικού της προσωπικού. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να συσπειρωθούμε γύρω από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝ.Ε.Δ.ΕΠ. που από τη μέρα ίδρυσης του είναι το αποκούμπι όλων των εργαζομένων, που παλεύει για να ανθρώπινους όρους εργασίας και αμοιβής. Είναι ευθύνη όλων μας δεν πρέπει να αφήσουμε να μας καταβάλει ο φόβος και η τρομοκρατία που όλα αυτά τα χρόνια καλλιεργείται από την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ – ΕΚΤΡΩΜΑ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕ.Ε.Δ.Ε.Π.