Στην κατάργηση 12.000 θέσεις εργασίας έως το 2021 θα προχωρήσει η φαρμακοβιομηχανία Bayer σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Οι θέσεις αυτές αντιστοιχούν  σε περισσότερο από το 10% του προσωπικού της παγκοσμίως. Ο Όμιλος προσπαθεί να μειώσει το λειτουργικό της κόστος μετά την εξαγορά της Monsanto.

Στα σχέδια της Bayer περιλαμβάνεται έξοδος από σκευάσματα δερματολογίας, από την γραμμή αντηλιακών Coppertone και από τα προϊόντα υγείας ποδιού Dr. Scholl’s.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές που σχεδιάζει η εταιρεία του Λεβερκούζεν, περιλαμβανομένων των απολύσεων, αναμένεται να οδηγήσουν στην ετήσια εξοικονόμηση 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2022.

Οι μετοχές του ομίλου Bayer δέχονται πιέσεις τους τελευταίους μήνες, κυρίως λόγω των πολύκροτων δικαστικών περιπετειών της εταιρείας Monsanto, την οποία αγόρασε ο γερμανικός κολοσσός το 2016.

Τον Αύγουστο δικαστήριο στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών επιδίκασε αποζημίωση ύψους 289 εκατομμυρίων δολαρίων σε κηπουρό ο οποίος κατήγγειλε πως είχε προσβληθεί από καρκίνο λόγω του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr