Κινητοποίηση στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο θα πραγματοποιήσουν σήμερα Παρασκευή 28 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις – Υπηρεσίες – Καταστήματα και ΑΕ Ν. Αρκαδίας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Διαμαρτύρονται για την επικείμενη απόλυση, στις 31 Δεκέμβρη, τεσσάρων εργαζόμενων τραπεζοκόμων, που μάλιστα έχουν ανάπηρο στην οικογένειά τους.

Το Σωματείο σημειώνει ότι από τη Διοίκηση του νοσοκομείου, δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για την επίλυση του θέματος και προσθέτει ότι «τις πετούν στο δρόμο μέσα στις γιορτές, ενώ υπάρχουν οι δυνατότητες ανανέωσης των συμβάσεών τους, τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Επειδή δεν είναι πολυτέλεια και αναχρονισμός για τον εργαζόμενο να έχει σταθερή δουλεία και το νοσοκομείο της Τρίπολης είναι ένα νοσοκομείο με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, απαιτούμε να ανανεωθεί η σύμβαση και στις 4 εργαζόμενες, στην προοπτική της πλήρους απασχόλησης και της μονιμοποίησής τους, γιατί είναι δικαίωμά τους και δικαίωμά μας, οι εργαζόμενοι να δουλεύουμε με δικαιώματα και να μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Αυτό μας το δίκαιο αίτημα δεν εμπλέκεται σε τίποτα με τη διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, την οποία έχει ξεκινήσει η διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και η οποία θα προχωρήσει κανονικά».

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr