Επεισόδια σημειώθηκαν στην σημερινή διαδήλωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο σύστημα διορισμού τους, όταν πλησίασαν την Ηρώδου Αττικού για να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ απέναντι από τη Βουλή. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε η Δριμάλα Θεοδώρα, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ.

Δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη

«Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής δήλωσε στο esos: “Καταδικάζουμε τα φαινόμενα ρίψης χημικών κατά των απεργών διαδηλωτών που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ.Η βία δεν πρόκειται να κάμψει τον αγώνα των εκπαιδευτικών”

Πηγή: esos.gr