Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε στο Πρόεδρο και τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ένα καθημερινό «άγχος» για να δικαιώσουν τις προσδοκίες και τις δεσμεύσεις που έχουν δώσει στο Κούλη και στη Φώφη. Είναι εμφανές- και στο τελευταίο εργαζόμενο στην Υγεία- ότι υλοποιούν, με θρησκευτική ευλάβεια, από τη μια, ένα μελετημένο και οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης και υπονόμευσης των θετικών παρεμβάσεων και πολιτικών που εφαρμόζονται στην Υγεία και από την άλλη επιδιώκουν να κάνουν «delete» στις Μνημονικές Πολιτικές που άσκησαν ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο της Υγείας.

Αρκεί να δει κανείς τι έλεγε –και τι έκανε κυρίως.. – η ίδια πλειοψηφία την περίοδο 2010-2014 και τι λέει –ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ!!- σήμερα για να δικαιωθούμε απόλυτα.

Είναι η μόνη Ομοσπονδία του Δημοσίου,  που στα 4 χρόνια  της σημερινής Κυβέρνησης, δεν έχει διαπιστώσει ούτε ΕΝΑ (1)!!!! Θετικό μέτρο ή ρύθμιση από τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Υγεία. Μέχρι και  παρεμβάσεις εμβληματικού χαρακτήρα- όπως η ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ- για τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν έχουν γίνει ποτέ!!!, μια και δεν θα βρείτε ούτε μια ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ της για το θέμα αυτό!!. Αντίθετα θα βρείτε δηλώσεις και ανακοινώσεις, ότι το θέμα των ανασφαλίστων το είχε λύσει ο Άδωνις και η Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου….

Αποκαλυπτικό των επιδιώξεων της πλειοψηφίας είναι ο καθημερινός « βομβαρδισμός» της κοινής γνώμης, με την ευγενή χορηγία των «αντικειμενικών» ΜΜΕ, για τις «πληγές του Φαραώ» που έχουν βρει το πολύπαθο χώρο της Υγείας. Σε αυτόν τον αγώνα που διεξάγει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ απέναντι στη Κυβέρνηση υπάρχει Γενικό Προσκλητήριο!!. Πόρτες, παράθυρα, σώματα καλοριφέρ, λάστιχα, κολάρα, σκεπές, αίθουσες, σοβάδες, φίδια(!), κατσαρίδες, χολέρες, ΟΛΟΙ δίνουν το παρόν στη μάχη για να φύγει επιτέλους η τρισκατάρατη Κυβέρνηση του Τσίπρα και να έρθει ο σωτήρας Κούλης με την ορτινάντζα του τη Φώφη.

Είναι δε τόσο το πάθος και η προσήλωση στις δεσμεύσεις που έχουν δοθεί προς τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, που ο Πρόεδρος ΠΑΙΡΝΕΙ  το «παιχνίδι» πάνω του με καθημερινές παρεμβάσεις του σε ΜΜΕ πρωί, απόγευμα, νύχτα. Είμαστε δε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πλέον ο Πρόεδρος, με τις τελευταίες παρουσίες του,  ξεπέρασε -κατά πολύ- τις αντίστοιχες του «Εθνικού Σταρ»  της δεκαετίας του 90.

Ας καταλάβει επιτέλους ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ότι όσα λένε –και κυρίως ΟΣΑ ΚΑΝΟΥΝ!!- το μόνο που καταφέρνουν είναι από τη μια  να απαξιώνουν  την  Ομοσπονδία  στα μάτια των εργαζόμενων  – το αποδεικνύει «το πλήθος»  στις τελευταίες κινητοποιήσεις-  και από την άλλη να μην τους παίρνει στα «σοβαρά» η Κοινωνία, όταν αντιμετωπίζουν τα υπαρκτά προβλήματα στην Υγεία, με όρους «τηλεοπτικού  reality»…..