Την πρωτοβουλία ανάληψης δράσεων και συμμετοχής σε όλες τις κινητοποιήσεις τονίζει σε ανακοίνωση της η ΑΣΚΙ Θεσσαλονίκης προκειμένου να σταματήσουν οι αυθαίρετες μετακινήσεις της ΑΑΔΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Περί «ROTATION» και Συνεδρίαση του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας από 14.1.2019 σχετικά με τις επικείμενες μετακινήσεις συναδέλφων σε Αττική και Θεσσαλονίκη (rotation) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ στη συνεδρίασή της στις 17.1.2019 αποφάσισε ομόφωνα παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 24.1.2019 στα γραφεία της ΑΑΔΕ στις 16.00, η οποία αναβάλλεται λόγω απουσίας του Διοικητή για την Δευτέρα 28.1.2019.

Κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στις 22.1.2019, τέθηκε σαν πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης: «Κυκλικότητα – Υποχρεωτικές Μετακινήσεις Συναδέρφων». Ως ΑΣΚΙ τονί-σαμε ότι ως δεύτερος μεγαλύτερος σύλλογος και άμεσα θιγόμενος από τα σχέδια του Διοικητή, οφείλουμε να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Α.Α.Δ.Ε. στην Αθήνα, σύμφωνα και με την απόφαση της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΔΟΥ και παράλληλα συμφωνούμε σε οποιαδήποτε άλλη μορφή δράσης, που θα κινητοποιούσε τους συναδέλφους. Η θέση της ΔΑΚΕ ήταν να γίνει ΜΟΝΟ μια  ηχηρή – και με την παρουσία των ΜΜΕ – συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Φορολογικής Περιφέρειας.  Ως επιχείρημα πρόβαλαν, ότι στην διαμαρτυρία για την εξομοίωση των νέων συναδέρφων (Μάρτιος 2018) μαζευτήκαν μόλις 30 άτομα, και ότι είμαστε ένας γερασμένος κλάδος χωρίς αντοχές για τέτοιου είδους δράσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι συνδικαλιστικό σφάλμα να προδικάζει κάποιος συνδικαλιστής την αντίδραση των συναδέρφων, πριν καν τους ρωτήσουν, χωρίς να τους δώσει την επιλογή. Έτσι αυτό-ακυρώνεται ο ίδιος ο θεσμός του συνδικαλισμού και από όργανο διεκδίκησης και αντίστασης, γίνεται … ένα φαφούτικο, γερασμένο θηρίο, που δεν το υπολογίζει κανένας.

Το πρωταρχικό μέλημα του συνδικαλιστικού οργάνου είναι να προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και να οργανώνει δράσεις όπου αυτό είναι απαραίτητο με τον πλέον δυναμικό και αποτελεσματικό τρόπο. Αυτές τις αξίες υπηρετούμε ως παράταξη και θα παραμείνουμε σε αυτή τη θέση αμετακίνητα, παλεύοντας με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να αποφευχθούν κινήσεις που θα είναι αποτέλεσμα αυθαίρετων ενεργειών της Διοίκησης, βασισμένες σε αδιαφανή και υποκειμενικά κριτήρια!!!!

Για να ΔΕΙΤΕ την ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ