Προς ανάκληση η τροπολογία Γεροβασίλη για τον αποκλεισμό προϊσταμένων από τις κρίσεις σε περίπτωση που απείχαν από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μας, μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα καταθέσει διάταξη που θα ανακαλεί την «τιμωρητική», κατά το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, τροπολογία – η οποία, υπενθυμίζεται, είχε συνταχθεί το φθινόπωρο του 2017, στον απόηχο της μαζικής συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων στην απεργία-αποχή που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

Συνοπτικά, με την τροπολογία όσοι αξιολογητές δεν αξιολογούν τους υφισταμένους τους μένουν εκτός διαδικασιών επιλογής προϊσταμένων.

Να σημειωθεί ότι η ΑΔΕΔΥ έχει παρομοιάσει τη συγκεκριμένη τροπολογία με ανταπεργία!

Υστερα από περίπου 1,5 χρόνο τα δεδομένα έχουν αλλάξει και εκτιμάται ότι η τροπολογία Γεροβασίλη δεν έχει πλέον πρακτική αξία.

Στην τελευταία χρονικά διαδικασία αξιολόγησης υπαλλήλων, η αποχή δεν συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά, ενώ το θέμα δεν περιλαμβάνεται πια στα… ανεκπλήρωτα προαπαιτούμενα του μνημονίου.

Το θέμα τέθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση της υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, στη διάρκεια της οποίας -σύμφωνα με την Ομοσπονδία- η υπουργός «δεσμεύτηκε πως το επόμενο διάστημα το υπουργείο θα επεξεργαστεί τροπολογία που θα ανακαλεί την τιμωρητική “ντροπολογία Γεροβασίλη”».

Κατά τα λοιπά, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης μεταξύ υπουργού και ΠΟΕ-ΟΤΑ απασχόλησε το ζήτημα της κινητικότητας.

Με πρόσφατα ψηφισμένη ρύθμιση μπορούν και οι υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) να μετατάσσονται σε θέσεις μονίμων, αλλά βασική προϋπόθεση είναι να μην καταλαμβάνουν τις θέσεις υπάλληλοι με σχέσεις εργασίας δημοσίου δικαίου.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά το θέμα να προχωρήσει ακόμη ένα βήμα και να υπάρξει ίση μεταχείριση μεταξύ μονίμων και ΙΔΑΧ, κάτι που η υπουργός είπε ότι θα επανεξετάσει.

Η συνάντηση σε γενικές γραμμές διεξήχθη σε καλό κλίμα και, από ό,τι προκύπτει, το υπουργείο έχει κάθε διάθεση να υπάρξουν και νέες επαφές με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αναδημοσίευση από efsyn.gr