Έχουμε επανειλημμένα, με ανακοινώσεις της Παράταξης, καταγγείλει τον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας και τα «καραγκιοζιλίκια» που λαμβάνουν χώρα στις κινητοποιήσεις τα τελευταία χρόνια, ικανοποιώντας από τη μια το πάθος του Προέδρου για 10΄δημοσιότητα, και από την άλλη τις δεσμεύσεις που έχουν δοθεί στο Κούλη και τη Φώφη, υπηρετώντας το πολιτικό αφήγημα ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ .

Φαίνεται ότι «κάποιοι» ζήλεψαν τη εφήμερη δόξα της πλειοψηφίας και θέλησαν να τους ξεπεράσουν για τα 10΄λεπτά της δικής τους Δημοσιότητας..

Πρόκειται για την ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ!!!!, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι το Κράτος κινδυνεύει από τις τούρτες, τα άχυρα και τις κότες!!!, που χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος και η παρέα του στις κινητοποιήσεις, και τους  καλούν για ΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ!!!. Μάλλον για να τους πει από πού παράγγειλε τη τούρτα ή ποιος ζωγράφισε τον Πινόκιο….

Ο μόνος θεσμός που κινδυνεύει από την αυτογελιοποίηση του προέδρου της ομοσπονδίας είναι το ίδιο το συνδικάτο και όχι το κράτος και η δημοκρατία. Το συνδικαλιστικό κίνημα στην χώρα μας και οι εργαζόμενοι στην υγεία, έχουν δώσει αγώνες για την αυτονομία και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και έκφραση και ξέρουν να απαντούν και να απομονώνουν διαλυτικές τακτικές τύπου προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ βάζοντάς τες  στο περιθώριο.

 Ζητάμε άμεσα  την απόσυρση των κλήσεων παροχής εξηγήσεων από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας – Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους για ένα συνδικαλιστικό κίνημα υγιές που θα διεκδικεί λύσεις στα πραγματικά προβλήματα και θα υπερασπίζεται την αξιοπιστία, την σοβαρότητα και την αξιοπρέπεια των συνδικάτων.

Ο πραγματικός κίνδυνος σήμερα είναι ο φασισμός και η ακροδεξιά που όλοι οφείλουμε να είμαστε δυναμικά απέναντι και όχι οι γραφικότητες ενός απομονωμένου προέδρου σε διατεταγμένη υπηρεσία.