Το ζήσαμε και αυτό!!!. Οι «πρόθυμοι»  του Βορίδη- Γεωργιάδη, επισκέφθηκαν τον αρχηγό τους, το Κυριάκο Μητσοτάκη. Άλλη μια παράσταση του Κυριάκου μπροστά  στο δικό του κοινό για να καταγγείλει την ασκούμενη πολιτική της Κυβέρνησης στην Υγεία. Και δε ντράπηκε καθόλου ο αθεόφοβος να πει τα απίστευτα!!! για  τα χρόνια της διακυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου. Από την ανακοίνωση που έβγαλε η Ν.Δ για τη συνάντηση οι εκπληκτικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη:

Δήλωση πρώτη: «Να σημειώσουμε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε θέσει ως προτεραιότητα την πρόσληψη τακτικού νοσηλευτικού προσωπικού.» Η ΑΛΗΘΕΙΑ με βάση τα επίσημα στοιχεία της Απογραφής: Παρέλαβε η Κυβέρνηση της Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ  το Δεκέμβρη του 2012, να εργάζονται στην Υγεία  94.164 και φεύγοντας το Γενάρη του 2015 άφησε 79.533 να εργάζονται στην Υγεία. ΔΗΛΑΔΗ 14.631 ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!!  Στα Νοσοκομεία , Κ.Υ, ΕΚΑΒ, Πρόνοια. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ  ΟΥΤΕ ΜΙΑ (1)!!! ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Δήλωση Δεύτερη: «Το τι έγινε στη συνέχεια νομίζω το γνωρίζετε και εσείς καλύτερα από εμάς». ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ: Μέσα σε μια νύχτα έδιωξαν  2500 Γιατρούς της Άθμιας, κατάργησαν το 80% των Δομών , δίνοντας ουσιαστικά την Α΄θμια στους Ιδιώτες. ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, Η Α΄ΘΜΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!!! Έκλεισαν 11 Νοσοκομεία , κατάργησαν 1100 κλίνες και έβαλαν σε Διαθεσιμότητα 1665 Εργαζόμενους από τα Νοσοκομεία αυτά!!, ενώ συνολικά από τα Νοσοκομεία καταργήθηκαν 10.000 κλίνες και 9.000 θέσεις όσων συνταξιοδοτήθηκαν!!!!. Μείωσαν  με το Μισθολόγιο που έφτιαξαν τους Μισθούς από 25-35% , μας κατηργησαν τα δώρα!!, μονιμοποίησαν  τις Μνημονιακές περικοπές συνδέοντας βαθμό-μισθό, πάγωσαν τις ωριμάνσεις, συνδέοντας εξέλιξη με ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!!

Έφτιαξαν μια ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ για να κάνουν  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, με το 15% των εργαζομένων στην Υγεία ( 10.000!!!) να τίθενται σε καθεστώς ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!!. Μείωσαν κατά 40% τις δαπάνες για την Υγεία, οδηγώντας τα Νοσοκομεία σε λειτουργική κατάρρευση, να αναστέλλονται τακτικές λειτουργίες, να ζητιανεύουν σύρριγγες και γάζες…..

ΑΦΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 2.500.000 ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, θύματα των Μνημονιακών πολιτικών. ΕΝΩ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, ΤΑ ΝΟΣΗΛΙΑ ΤΑ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ!!! ( Συνολικές οφειλές στην Εφορία 28.000.000  και στα Νοσοκομεία 150.000.000, που τα ΔΙΕΓΡΑΨΕ η «καταστροφική» Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ…)

Αφού τελείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ανέλαβε δράση ο «πρόθυμος»-Πρόεδρος της ΕΝΕ: «επιβεβαίωσε τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσηλευτικό προσωπικό. Ελλείψεις που τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν αντικαθίστανται οι νοσηλευτές που συνταξιοδοτούνται. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχουν αποχωρήσει 6 χιλ. την τελευταία πενταετία χωρίς να έχουν αναπληρωθεί. Ενώ σημείωσε πως οι έκτακτες προσλήψεις δεν λύνουν το πρόβλημα καθώς μέχρι οι νέοι νοσηλευτές να εξοικειωθούν με τη δουλειά, αναγκάζονται να αποχωρήσουν από τη θέση τους.»  ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ; Αυτοί που στα χρόνια της Κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου δεν είπαν ΟΥΤΕ μια κουβέντα κατά του Σαμαρά, που δεν εμφανίστηκαν ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ(1)!!! ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, και με ανακοινώσεις έλεγαν στους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ που θα οδηγούσε σε διαθεσιμότητα- απολύσεις 10.000 εργαζόμενους στην Υγεία. Μόνη ασχολία τους τα χρόνια αυτά, ήταν η καθημερινή επίσκεψη στο Υπουργείο για τη διευθέτηση-ανάθεση των γνωστών προγραμμάτων… Απλώς ενημερώνουμε τους «πρόθυμους» του Άδωνι – Γεωργιάδη ( που υποστηρίζουν όσα λέει και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ για τις προσλήψεις, τυχαίο; δε νομίζω..) για την ΑΛΗΘΕΙΑ:

12  Προκηρύξεις ΑΣΕΠ   4.912 Θέσεις Μονίμου Προσωπικού που έχουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.

1.658  ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ που έχουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 4.912+ 1.658 = 6.570 ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 2015-2018.

Έτσι το προσωπικό στην Υγεία διαμορφώνεται  τον Οκτώβρη του 2018 σε 79.499 με ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ 476 εργαζομένων, καλύπτοντας ΟΛΕΣ τις αποχωρήσεις της περιόδου Ιανουάριος 2015- Οκτώβριος 2018. Από τις συνεχείς μειώσεις προσωπικού που υπήρξε τα Μνημονιακά χρόνια έχουμε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ!!!. που οφείλεται ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ που δεν έχει «εντοπίσει» τα 4 χρόνια αυτά o Πρόεδρος και τα παιδιά του Κυριάκου στην Ε.Ν.Ε.

  «Αναφορικά με αυτό το ζήτημα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε να κάνει τις περισσότερες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας. Και μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό προσλήψεων τακτικού προσωπικού αφορούσε προσωπικό πανεπιστημιακής και τεχνικής εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια τελείως στρεβλή αντίληψη για το που χρειάζεται το Δημόσιο συνολικά και προφανώς και το Σύστημα Υγείας τακτικό προσωπικό και ποιες τρύπες καλύπτονται με έκτακτο προσωπικό ή με προσλήψεις εμβαλωματικού χαρακτήρα. Η απόλυτη προσήλωση στους Εργολάβους και στη συρρίκνωση του Δημοσίου όταν με τις δηλώσεις του στη ΔΕΘ και στα ΜΜΕ μιλάει για:

Μείωση των δαπανών για το Δημόσιο.

Αναστολή των πενιχρών αυξήσεων στους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Αναστολή των προγραμματισμένων προσλήψεων. Ότι η  χώρα χρειάζεται ιδιωτικές επενδύσεις και όχι κρατικές προσλήψεις!!

Ιδιωτικοποιήσεις Υπηρεσιών και στρατηγική εκχωρήσεων (outsourcing) στον Ιδιωτικό Τομέα:

Καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου.

Και το κερασάκι στη τούρτα:

«Επαναφορά της Αξιολόγησης!!!! ( με το περίφημο 15% για διαθεσιμότητες-απολύσεις!!!) και της κινητικότητας  με ένα σύστημα που θα επιβραβεύει τους καλύτερους και θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό του με ευελιξία για να ικανοποιήσει τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας».

 Η συνάντηση ΕΝΕ –Μητσοτάκη, εντάσσεται στο σχέδιο «αγιοποίησης» του Κυριάκου και των πολιτικών που άσκησε η Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου. Το βλέπουμεκαθημερινά και στην ΑΔΕΔΥ και στη ΠΟΕΔΗΝ από τη ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.  Μετά την ΕΝΕ παίρνει σειρά και η ΠΟΕΔΗΝ , μια και κλειστηκε συνάντηση ( που εκκρεμούσε 3 χρόνια…) την Δευτέρα 11/2/2019 στα Γραφεία της Ν.Δ. Επιτέλους, θα δοθεί η δυνατότητα στο Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και τη πλειοψηφία, να δεχθούν τις ευχαριστίες του ανθρώπου και της παρέα του, που πασχίζουν  καθημερινά για να το κάνουν Πρωθυπουργό, για να βρουν δικαίωση οι κόποι τόσων χρόνων, να μην πάνε στράφι τόσες πορείες  για «τη Σωτηρία του ΕΣΥ». Να αναλάβει να το σώσει ο Κ. Μητσοτάκης, με τη γνωστή συνταγή της Ν.Δ, που ζήσαμε τα χρόνια της Κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου…

 Εμείς δεν θα συμμετέχουμε  στους σχεδιασμούς όσων θέλουν να φέρουν το Μητσοτάκη και τη Φώφη για να ξαναζήσουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Σαμαρά- Βενιζέλου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ…