…η συμμετοχή στο ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ είναι προαιρετική, προφανώς είναι απόλυτα σεβαστή και η άρνηση συμμετοχής σ΄αυτό, σε ατομικό ή παραταξιακό επίπεδο, κάθε συναδέλφου που είτε ατομικά είτε πολιτικά θεωρεί πως δεν πρέπει να συμμετέχει.

Συνάδελφοι,
Για μία ακόμα φορά, επανερχόμαστε στο θέμα του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ.
Υπενθυμίζουμε ότι:
1. Το ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ παρέχειπρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη στους εργαζόμενους σε εθελοντική και όχι υποχρεωτική βάση.
2. Καλύπτει ανάγκες που δεν καλύπτονται από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας σήμερα.
3. Σε ένα νεοφιλελεύθερο κοινωνικό περιβάλλον πτωχών ουσιαστικά εργαζομένων, προτείνει με τα ισχύοντα αναλογιστικά μοντέλα διεξόδους μερικής ελάφρυνσης αβάστακτων βαρών για λόγους κυρίως υγείας, που μπορούν να δημιουργηθούν στον κάθε ένα από εμάς.
4. Επειδή η συμμετοχή στο ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ είναι προαιρετική, προφανώς είναι απόλυτα σεβαστή και η άρνηση συμμετοχής σε αυτό, σε ατομικό ή παραταξιακό επίπεδο, κάθε συναδέλφου που είτε ατομικά είτε πολιτικά θεωρεί πως δεν πρέπει να συμμετέχει.
5. Προφανώς, η ΑΣΚΙ ούτε συναινεί ούτε προωθεί ούτε ποτέ υποστήριξε ή υποστηρίζει την μετατροπή των συνδικάτων σε ασφαλιστικές εταιρίες, και είναι τουλάχιστον ντροπή να της καταλογίζεται τέτοια συμπεριφορά.

Είναι πραγματικά απίστευτο πως μια παραταξιακή ανακοίνωση που ξεκινάει να απαντάει σε θέσεις της Νέας δημοκρατίας και του Στουρνάρα για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, να καταλήγει στο να στρέφεται κατά της ΑΣΚΙ .

Είναι κακό συνάδελφοι ότι:
Α) 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι ανασφάλιστοι, τυγχάνουν πλήρους ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης;
Β) Ότι έγινε μια πολλή σοβαρή προσπάθεια πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, τα οποία ήταν υπό κατάρρευση;
Γ) Ότι δημιουργήθηκαν 120 ΤΟΜΥ (τοπικές μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας) και συνεχώς ολοένα και αυξάνονται μέχρι να γίνουν αρχικά 230;
Δ) Ότι γίνεται προσπάθεια διαλεύκανσης μεγάλων σκανδάλων στον χώρο της υγείας και του φάρμακου(βλέπε NOVARTIS);
Η ΑΣΚΙ λοιπόν συντάσσεται με αυτές τις επιλογές για την δημόσια υγεία και διαχρονικά παλεύει με απώτερο σκοπό την δημόσια δωρεάν υγεία. Οι πολιτικές όμως των προηγούμενων κυβερνήσεων έπληξαν σοβαρά και τον τομέα της υγείας με αποτέλεσμα ο στόχος αυτός να μην είναι εφικτός ακόμα στο μέγιστο βαθμό.

Δεν απεμπολούμε τις αρχές μας και συνεχίζουμε να παλεύουμε και να πιστεύουμε ότι το δικαίωμα στην υγεία δεν το έχουν μόνο αυτοί που μπορούν να πληρώσουν!!!

Τέλος μία παρατήρηση:
Ο Αριστοτέλης λέει πως όταν ο πολίτης υπερασπίζεται το κοινό καλό, οφείλει να μην εξαιρεί τον εαυτόν του από αυτό.
Συνεπώς καλοδεχούμενη η κριτική για όποιον από θέση αρχών διαφωνεί με το ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ, αλλά όχι στην διαστρέβλωση και στην συκοφάντηση. Όχι και από όποιον/α εγγεγραμμένο/η στο ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ, ή από τον όποιο ασφαλισμένο/η σε Ιδιωτικές Εταιρίες. ΟΧΙ στους τζάμπα μάγκες!!!
Το μέτρο δεν έβλαψε πότε κανένα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ τεα (1)

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ