Αθήνα, 28/3/2019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ Ν. Α.

Η μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι στις 18/9/2014, πρώτη επέτειο της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά, είχε σημαδευτεί από την άγρια αστυνομική καταστολή. Όπως ανέφερε σχετικό ψήφισμα που είχε εκδώσει τότε ο Σύλλογός μας: «Με σαφή στόχο την με κάθε τρόπο διάλυση της διαδήλωσης διάφορες και πολυπληθείς δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ & ΔΕΛΤΑ) εφορμούσαν διαρκώς στο σώμα της πορείας με γκλομπ, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα και σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών. Το όργιο της καταστολής συμπληρώθηκε με τις προσαγωγές και συλλήψεις στο σωρό και την τελείως αυθαίρετη απόδοση κατασκευασμένων κατηγοριών προς τους διαδηλωτές».

Ανάμεσα στους 64 συλληφθέντες βρίσκονταν συνάδελφοι-συναδέλφισσες τόσο του κλάδου μας όσο και από άλλους εργασιακούς κλάδους, και συναγωνιστές-συναγωνίστριες, με τους οποίους και τις οποίες καθώς και με τις συλλογικότητες τους (εργατικά σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιάς, πολιτικές οργανώσεις και διάφορα άλλα εγχειρήματα αγώνα) συμμετέχουμε ως εργατικό σωματείο από κοινού στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες μας.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Ν. Α., ο οποίος παραπέμφθηκε με κακουργηματικές κατηγορίες και παρά τις αθωωτικές μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων και την πλήρη έλλειψη καταδικαστικών στοιχείων, με μοναδικό στοιχείο τις στημένες καταθέσεις των ανδρών της ομάδας ΔΕΛΤΑ, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 6 χρόνια φυλάκιση με αναστολή έως το εφετείο. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι κατηγορίες που αποδώθηκαν σε βάρος του Ν. Α. είναι εξίσου αυθαίρετες και κατασκευασμένες με αυτές όλων των υπόλοιπων διαδηλωτριών και διαδηλωτών που μάζεψε στο σωρό η αστυνομία, τόσο για να κατατρομοκρατήσει τον κόσμο του αγώνα όσο και για να δικαιολογήσει την άγρια καταστολή της πορείας. Πολύ πρόσφατα μάλιστα, 61 από τους συλληφθέντες εκείνης της μέρας αθωώθηκαν πανηγυρικά από κάθε κατηγορία.

Την ίδια αθωωτική απόφαση θεωρούμε επιβεβλημένη και για το εφετείο του Ν. Α. που θα γίνει στις 5 Απριλίου 2019. Η πολύχρονη δικαστική ομηρεία και η πίεση που αυτή επιφέρει είναι το άλλο μισό της αστυνομικής βίας και καταστολής, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να κάμψει τους αγωνιστές και το αντιφασιστικό κίνημα.

Στο πρόσωπο του αγωνιστή – αντιφασίστα Ν. Α. δικάζεται το σύνολο των ταξικών – κοινωνικών αγώνων μας.

Απαιτούμε την άμεση αθώωση του Ν. Α. από κάθε κατηγορία.

Καλούμε εργατικά σωματεία και συλλογικότητες να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα συμπαράστασης και να στηρίξουν την συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Πειραιά στις 5 Απριλίου 2019.

Κάτω η κρατική τρομοκρατία.

Να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει.