«Είναι υποχρέωση των συνδικαλιστών να εμπλέκονται στην κεντρική πολιτική σκηνή προωθώντας κυρίως τα αιτήματα των εργαζόμενων, κυρίως τα αιτήματα των δυνάμεων της μισθωτής εργασίας» και η «συνδικαλιστική δράση είναι κατ’ εξοχήν πολιτική δράση», επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο ο Γιώργος Πετρόπουλος, που είναι αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, και κατεβαίνει ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πετρόπουλος στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη και τον Βαγγέλη Καραγεώργο τόνισε ότι αποτελεί υποχρέωση των ανθρώπων που ασχολούνται σε συλλογικές μορφές οργάνωσης της μισθωτής εργασίας να παρέμβουν σε μια κατάσταση που είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την Ευρώπη και φυσικά για την Ελλάδα.

Ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι οδηγηθήκαμε σε αυτό το σημείο καθώς οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού οδηγούν με μια ακραία λιτότητα και με απομοίωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η οποία συνοδεύεται και από αυταρχισμό και αυτά με κάποιον τρόπο οδηγούν στην ανάπτυξη της ακροδεξιάς.

ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – ΗΧΗΤΙΚΟ

ΠΗΓΗ: left.gr