Το διήμερο 20-21/ 06/2019  πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το  34ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΠΟΠΟΚΠ με την εκλογή  του Δ.Σ και των συνέδρων για την ΑΔΕΔΥ.

Η συνδικαλιστική μας κίνηση με την ουσιώδη  παρουσία της στο συνέδριο αλλά και την δυναμική  παρουσία της όλο το προηγούμενο διάστημα στο εσωτερικό των συλλόγων,  κατέγραψε μια σημαντική επιτυχία, λαμβάνοντας 21 ψήφους και την δεύτερη θέση,  εκλέγοντας 3 μέλη για το Δ.Σ και  2 αντιπροσώπους  για την ΑΔΕΔΥ. 

Η δημιουργία της συνδικαλιστικής αυτής   κίνησης καθώς και η παρουσία της στο συνέδριο ήταν αποτέλεσμα μιας ομαδικής  προσπάθειας και ως τέτοια θα συνεχιστεί.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλες και όλους εκείνους τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους να τους εκπροσωπήσουμε στα όργανα της Ομοσπονδίας και της ΑΔΕΔΥ.

Εκτιμούμε  ότι σήμερα, σε όλες τις εκφάνσεις του,  το συνδικαλιστικό κίνημα διέρχεται   μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση. Για την πολύπλευρη αυτή  κρίση του,   καμιά πλευρά και καμιά συνδικαλιστική δύναμη δεν είναι   πλήρως αθώα. Όλοι – στον ένα ή στον άλλο βαθμό- φέρουμε τις ευθύνες μας και όλοι είμαστε υποχρεωμένοι,  με τόλμη και ειλικρίνεια,   να τοποθετηθούμε πάνω στα αίτια αυτής της κρίσης, αλλά κυρίως,  να συμβάλουμε στην άμεση   ανάκαμψή του .

Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανακάμψει και αυτό πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ.

Η συνδικαλιστική  μας  κίνηση  «Ενωτική Αγωνιστική Εκ κίνηση»,  που συγκροτήθηκε στο προηγούμενη συνέδριο της ΠΟΠΟΚΠ,  επιδιώκει να   αποτελέσει μια συνδικαλιστική κίνηση ξεπεράσματος της κρίσης, με δυνάμεις από όλους τους εργασιακούς  χώρους της Ομοσπονδίας και από όλο το φάσμα του δημοκρατικού- προοδευτικού τόξου.

Σον χώρο του ΕΦΚΑ εκτιμούμε ότι είναι επιβεβλημένο πλέον να ξεκινήσει μια συζήτηση για την ενοποίηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων . Η συζήτηση αυτή οφείλει να γίνει συντεταγμένα, με όρους δημοκρατίας  και ισότητας και με σεβασμό σε κάθε σύλλογο, παράταξη και συνδικαλιστική οργάνωση.

Θα αποτελέσει μεγάλο σφάλμα  να θεωρήσουν κάποιοι ότι θα ήταν δυνατόν να κινηθούν στον δρόμο της συνδικαλιστικής ενοποίησης  με αυθαίρετο και μονομερή τρόπο,  χωρίς συναίνεση και γενική συμφωνία. Θεωρούμε τέλος ιστορική κατάκτηση  και πλούτο της ΠΟΠΟΚΠ την πλατιά αντιπροσώπευση των  εργασιακών χώρων  που σήμερα  αυτή εκπροσωπεί.

  • τα προβλήματα είναι κοινά και η λύση τους απαιτεί την μεγαλύτερη δυνατή ενότητα

 

  • οφείλουμε να είμαστε πάντα μπροστά για να διεκδικήσουμε  όλα όσα μας αναλογούν