Μετά τα δημιουργικά μαθηματικά που εισήγαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η νέα κυβέρνηση, καθώς διατείνεται ότι μειώνει τον αριθμό των μετακλητών ανά υπουργό σε 9 ενώ ήταν 4 επί ΣΥΡΙΖΑ (!) και 5 επί Σαμαρά (!), τα οποία και φυσικά δεν έτυχαν της δημοσιότητας που θα είχε ας πούμε η αγορά καινούριου mousepad από τον Καρανίκα, ανάλογη “σιωπή” περιβάλλει την κίνηση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος τη στελέχωση της Προεδρίας της Κυβέρνησης με 440 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων οι 100 μετακλητοί και οι 340 υπάλληλοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο sofokleousin.gr:

Mπορεί η νέα κυβέρνηση να διατείνεται ότι επιδιώκει τον περιορισμό του προσωπικού που θα υποστηρίζει κυβερνητικά στελέχη, όμως από το νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος», που κατατέθηκε χθες βράδυ, προκύπτει ότι στη νεοσύστατη Προεδρία της Κυβέρνησης προβλέπονται 100 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων!

Συνολικά δε, στην Προεδρία της Κυβέρνησης θα απασχολούνται –ούτε λίγο, ούτε πολύ – 440 άτομα! Οι 100 μετακλητοί υπάλληλοι και οι άλλοι 340 δημόσιοι υπάλληλοι με απόσπαση και δημοσιογράφοι (αγνώστου αριθμού).

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο για τη συγκρότηση της Προεδρίας της Κυβέρνησης είναι ότι τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας  και των Ενόπλων δυνάμεων που θα εργάζονται σε αυτή θα δικαιούνται επιμίσθιο 30% των αποδοχών τους.

Τα εν λόγω σημεία του νομοσχεδίου για το «επιτελικό κράτος» είναι τα ακόλουθα:

Άρθρο 29
Προσωπικό της Προεδρίας της Κυβέρνησης

1.    Με την επιφύλαξη της παραγράφου 4 του άρθρου 23 του παρόντος, το σύνολο των θέσεων της Προεδρίας της Κυβέρνησης, ανέρχεται στις τετρακόσιες σαράντα (440), εκ των οποίων, εκατό (100) θέσεις μετακλητών  υπαλλήλων, και τριακόσιες σαράντα (340) οργανικές θέσεις μόνιμων υπαλλήλων δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και δημοσιογράφων.
2.    Οι θέσεις της παραγράφου 1 διαβαθμίζονται κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα με το προεδρικό διάταγμα του Οργανισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Άρθρο 30
Ειδική διάταξη για το προσωπικό της Προεδρίας της Κυβέρνησης

Ειδικώς για τις ανάγκες της Προεδρίας της Κυβέρνησης και εκτός από τις προβλεπόμενες στο άρθρο 29 θέσεις, δύναται με απόφαση του Πρωθυπουργού, να ανατίθενται ειδικά καθήκοντα σε υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, παράλληλα με την άσκηση των κύριων καθηκόντων τους. Με την απόφαση ανάθεσης καθορίζεται και επιμίσθιο, που δεν υπερβαίνει το 30% των αποδοχών τους.

Πηγή: thefaq.gr, και  sofokleousin.gr,