Για ακόμα ένα κρούσμα ψευδούς είδησης από το υπουργείο Εργασίας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Νότη Μηταράκη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Μηταράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, δήλωσε ότι «μια μερίδα επαγγελματιών πήρε μεγαλύτερα εφάπαξ από αυτά που δικαιούνταν κι αυτό θα διορθωθεί άμεσα».

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός δήλωσε ότι με μια εγκύκλιο καθορίστηκε μια διαφορετική φόρμουλα για τον υπολογισμό των εφάπαξ των μηχανικών του Ταμείου Πρόνοιας Μηχανικών και Εργοληπτών, με συνέπεια αυτοί οι επαγγελματίες να πάρουν αρκετά μεγαλύτερο ποσό εφάπαξ από το προβλεπόμενο, χωρίς καμιά νομική βάση. Υποστήριξε επίσης ότι η εγκύκλιος αυτή ήταν φωτογραφική και σημείωσε ότι δόθηκε εντολή για την ακύρωση της.

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο Εργασίας με την από 13/3/2018 εγκύκλιό του όρισε να λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του εφάπαξ ο μέσος όρος των αποδοχών που υπόκειντο σε κρατήσεις για το εφάπαξ για το σύνολο του ασφαλιστικού βίου αναπροσαρμοσμένες σε τρέχουσες τιμές.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα εφάπαξ που προκύπτουν με τον υπολογισμό αυτό είναι της τάξης των 10.000 ευρώ και «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για “χρυσά εφάπαξ”, όταν ο μέσος όρος των εφάπαξ είναι της τάξης των 20.000 ευρώ».

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συνεχίζει με απόλυτη προσήλωση το έργο της παραγωγήςfake news για το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με προφανείς σκοπούς», τονίζεται επίσης στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: efsyn