Η Κυβέρνηση της «Αριστείας» και της «Αξιοκρατίας», όπως διαφημιζόταν η Ν.Δ από τα ΜΜΕ, προχώρησε σε μια ακόμη Κοινοβουλευτική εκτροπή. Μετά την Αντισυνταγματική εκδίωξη της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με «φωτογραφική» τροπολογία με αναδρομική ισχύ, για να εξυπηρετήσει από τη μια το Μέγα Χορηγό της και ιδιοκτήτη ΜΜΕ, και διωκόμενο από τη δικαιοσύνη, και από την άλλη τα συμφέροντα Πολυεθνικών, το τερμάτισε με νέα νομοθετική της παρέμβαση στη Βουλή.
Με νέα «φωτογραφική» διάταξη, η Κυβέρνηση της «αριστείας» εξομοιώνει τις σπουδές σε ένα Πανεπιστήμιο και την απόκτηση ενός Πτυχίου, με μια 10ετή επαγγελματική εμπειρία!!!. Και όλο αυτά για να μπορέσει να διοριστεί ο «εκλεκτός» τους σαν Διοικητής της ΕΥΠ!!. Ο οποίος, αφού δεν διαθέτει πτυχίο και άρα δεν κάλυπτε τα προσόντα που έθετε ο νόμος για να γίνει Διοικητής, τόσο το χειρότερο για το νόμο. Κατά τα άλλα η ΝΔ υπερασπίζεται δήθεν την «αριστεία» και την «αξιοκρατία».
Και ας μην έχουν περάσει μέρες που ο «αξιόπιστος» κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωνε στη Βουλή: «Κε Τσίπρα κανένα νόμο δε θα αλλάξουμε για τον διοικητή της ΕΥΠ»!!. Τέτοια αξιοπιστία…
Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση με την τροπολογία αυτή αναβιώνει τις πιο σκοτεινές εποχές και πρακτικές του κράτους της Δεξιάς και μετατρέπει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ξανά σε ΚΥΠ.
Δίνει στον νέο Διοικητή ανεξέλεγκτες αρμοδιότητες – τη δυνατότητα να τοποθετεί «συνδέσμους» της ΕΥΠ, χωρίς καμία ανακοίνωση, σε όποια δημόσια υπηρεσία επιθυμεί, υιοθετώντας καθεστωτικές πρακτικές που παραπέμπουν σε νοσηρές εποχές του παρελθόντος.
Ποιος αλήθεια είναι ο λόγος να δημιουργηθούν μυστικοί πυρήνες της ΕΥΠ μέσα σε όλες τις κρατικές δομές; Ποιον ακριβώς αισθάνεται την ανάγκη να ελέγχει μέσα στους δημόσιους οργανισμούς ή στα Υπουργεία με τοποτηρητές, ο νέος, κατά τα αλλά άριστος αλλά χωρίς πτυχίο Διοικητής;
Το τελευταίο που μας μένει να δούμε στο μέλλον, είναι εάν ο κ. Μητσοτάκης, εκτός από τις πρακτικές Γρυλλάκη θα επαναφέρει και τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων….
Υ.Γ 1: Είναι θλιβερό, Καθηγητές Πανεπιστημίου και Υπουργοί της ΝΔ, να υποστηρίζουν(!!) και να επιχειρηματολογούν υπέρ της (ν)τροπολογίας!! ΝΤΡΟΠΗ!! τίποτα άλλο…
Υ.Γ 2 : Μπορεί ο καθένας να υποθέσει τι χαμός θα γινόταν καθημερινά, επί εβδομάδες στα ΜΜΕ εάν οι «ΣυριζοΜαδούροι» έφερναν στη Βουλή μια αντίστοιχη τροπολογία. ΤΩΡΑ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ….