Με έγγραφο της, στις 28/8/19 η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, αποφάσισε να εκπαιδεύσει εφοριακούς για να λειτουργήσει η νέα υπηρεσία είσπραξης το ΚΕΟΦ.

Την εκπαίδευση αυτή που αφορά, την ΚΕΝΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ σε νέες μορφές είσπραξης την εκχώρησαν στην ελεγκτική Εταιρία PWC.

Δηλαδή δεν υπάρχει ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ στην ΑΑΔΕ, αλλά ούτε και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας διοίκησης που θα έπρεπε να αναλάβουν τόσο την εκπαίδευση των συναδέλφων όσο και την οργάνωση αυτής της πραγματικά κομβικής και ευαίσθητης υπηρεσίας;

Αλλά τι πρακτικά σημαίνει αυτή η επιλογή;

Σημαίνει την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος ελέγχου του Ελληνικού Δημοσίου στη διαδικασία είσπραξης αλλά και μελλοντικά βεβαίωσης των απαιτήσεων του Δημοσίου σύμφωνα με τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή και που αφορούν όλους τους πολίτες αφού εκχωρείται τόσο ο τρόπος όσο και η μέθοδος στον ιδιώτη.

Κρυπτόμενη η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ  πίσω από την αμφιλεγόμενη «εργαλειοθήκη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (SRSS), προφανώς επικαλούμενη την δήθεν «πάταξη της διαφθοράς», προβαίνει στην πλέον διεφθαρμένη κίνηση, που ούτε ο Ναπολέων Γ´ο μικρός διανοήθηκε να κάνει στην προσπάθεια του να ακυρώσει το ανεπηρέαστο της λειτουργίας του κράτους, δηλαδή να το εκχωρήσει στους ιδιώτες.

Συνάδελφοι,

Η ΑΣΚΙ καταγγέλλει την μεθόδευση διάλυσης του Δημοσίου χαρακτήρα της λειτουργίας των δομών εκπαίδευσης των Εφοριακών και ζητά :

  • την άμεση ακύρωση της σύμβασης με την Ιδιωτική ελεγκτική Εταιρία 
  • την στήριξη με κάθε τρόπο της υπηρεσιακής λειτουργίας της Φορολογικής & Τελωνειακής Ακαδημίας και των δομών λειτουργίας του Ελληνικού Δημοσίου

Αυτός ο τόπος δεν ανήκει σε καμία Εταιρία και πάνω από όλα δεν είναι Μπανανία».

Ας ακυρώσουμε τώρα αυτές τις πρακτικές!