Επιμένουν για δημοσιονομικό κενό το 2020 οι δανειστές και ζητούν μέτρα. Δεν αποκλείεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι δανειστές πριν «πάει» ο προϋπολογισμός… Βρυξέλλες. Έκτακτα προτείνει το υπουργείο Οικονομικών.

Λίγα 24ωρα απομένουν στην κυβέρνηση ώστε να βρει πεδίο συνεννόησης με τους εκπροσώπους των δανειστών και έτσι η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα να γίνει χωρίς προβλήματα. Το υπουργείο Οικονομικών, όπως έχει γράψει το newsit.gr, έχει καταλήξει σε ένα plan b που θα ενεργοποιηθεί εφόσον παρατηρηθεί απόκλιση στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Το σχέδιο περιλαμβάνει παρεμβάσεις από την πλευρά των δαπανών μέσω εργαλείων άμεσης απόδοσης. Αυτό που απομένει βέβαια είναι η σύμφωνη γνώμη των δανειστών, που για την ώρα δεν δείχνουν να έχουν αποδεχθεί στο σύνολό του το ελληνικό σχέδιο, θεωρώντας ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα, αφού είναι έκτακτα και όχι μόνιμα μέτρα.

Έτσι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Αθήνα πριν σταλεί το σχέδιο προϋπολογισμού στις Βρυξέλλες, κάτι που είναι προγραμματισμένο να συμβεί στις 15 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: netakias.com