Στο μπλογκ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων αναρτηθηκε ανακοίνωση  με την οποία στηρίζει τις νηπιαγωγούς του 19ου Νηπιαγωγείου Χανίων, οι οποίες μηνύθηκαν από γονέα γιατί στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος και της ενασχόλησης τους με την ενότητα <<Σώμα>>, ανέφεραν τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων στα παιδιά (εδώ σχετικό μας άρθρο),  καλώντας ταυτόχρονα  τα μέλη  του να συμμετέχουν στην 3ωρη διευκολυντική Στάση Εργασίας στις 22 Οκτωβρίου από τις 11π.μ. μέχρι τις 2μ.μ. και στην παράσταση διαμαρτυρίας την ημέρα της δίκης στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων στις 11.30μ.μ.

 
Εδώ η ανακοίνωση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων στηρίζει τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς του 19ου Νηπιαγωγείου Χανίων, οι οποίες μηνύθηκαν από γονέα γιατί στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος και της ενασχόλησης τους με την ενότητα <<Σώμα>>, ανέφεραν τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων στα παιδιά τους. Το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική Στάση Εργασίας στις 22 Οκτωβρίου από τις 11π.μ. μέχρι τις 2μ.μ. και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την ημέρα της δίκης στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων στις 11.30μ.μ. .

Να θυμίσουμε ότι για την ενότητα το <<Σώμα>> είχε προηγηθεί σχετική ημερίδα για τους γονείς του 19ου Δ. Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χανίων, από τις τέως Σχολικούς Συμβούλους Π.Α κ. Κασσωτάκη και Δ.Ε κ. Γερούκη με θέμα <<Προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη- σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην πρώιμη ηλικία>>.

Ο μηνυτής κατηγορεί τις εκπαιδευτικούς ότι προέβησαν σε έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και στην εκ προθέσεως ψυχική κακοποίηση ανηλίκων.

Πρόκειται για παρέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο και προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων, οι οποίες ακολούθησαν το αναλυτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου και τις σύγχρονες θεωρίες της μάθησης.

Οι γονείς είναι μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας με πολύ σημαντικό αλλά διακριτό ρόλο, και κάθε προσπάθεια επέμβασης στο εκπαιδευτικό έργο και στοχοποίησης συναδέλφων μας μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 Ο Γενικός Γραμματέας
 ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ