Ελίτ» χαρακτήρισε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα ο βουλευτής της Ν.Δ., Βασίλης Οικονόμου στην ΕΡΤ και επιτέθηκε σε συνδικαλιστή της ΠΟΕ – ΟΤΑ που τάσσονταν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις φανερώνοντας ποιο είναι το σχέδιο της Ν.Δ. που έκρυβε προεκλογικά.

Με όχημα τον κοινωνικό αυτοματισμό ο βουλευτής της Ν.Δ. επιτέθηκε στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και ευρύτερα σε όσους εργαζόμενους δουλεύουν στον Δημόσιο τομέα. «Αδιανόητο και απάνθρωπο να λέει κάποιος ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε την ζωή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν φοβάται κανείς για την δουλειά του αλλά για τα προνόμια που έχει εξασφαλίσει εις βάρος κάποιων άλλων» απάντησε όταν οι δημοσιογράφοι του επισήμαναν ότι δεν μπορούμε «ελίτ» τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Ωστόσο, ο βουλευτής της Ν.Δ. συνέχισε: «Να μην ιδιωτικοποιήσουμε τη ζωή μας. Δηλαδή όλοι οι άλλοι τι είναι τα κορόιδα; Για ποιο λόγο να υπάρχει διαφορά στους δύο εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου; αναρωτήθηκε ο κ. Οικονόμου που με απλοϊκό τρόπο αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της προπαγάνδισης της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών του Δημοσίου που έκρυβε από το πρόγραμμά της και τους πολίτες προεκλογικά.

«Ψευτοδιλήμματα του 80» και «σοβιετικού τύπου οικονομία» το Δημόσιο;

Όπως υποστήριξε: «Δεν είναι ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα. Υπάρχουν δύο αντιλήψεις, η μία αντίληψη λέει ακριβό, σπάταλο κράτος χωρίς καλές υπηρεσίες κράτος, πανάκριβο για τον πολίτη, πληρώνουμε φόρους, ανταποδοτικά, ασφαλιστικές εισφορές και λαμβάνω πίσω κάτι που δεν εξυπηρετεί και έχω κάτι ανταποδοτικό, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει…»

«Ψευτοδιλήμματα του 80 και σοβιετικού τύπου οικονομία, το όλα στο κράτος» επέμενε για να λάβει την απάντηση από τον κ. Αλεξιάδη «συγκρούετε μία άποψη που θέλει να δώσει τα πάντα στους εργοδότες για συγκεκριμένους λόγους και οικονομικά συμφέροντα και υπάρχει μια άλλη άποψη που μιλά για αποτελεσματικό Δημόσιο σε όφελος της κοινωνίας».

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το θέμα Δημοκρατίας που μπαίνει διότι αυτή η κυβέρνηση δεν έλεγε ότι θα ιδιωτικοποιήσει τα πάντα στο πρόγραμμά της. Η σύγκρουση δημόσιο – ιδιωτικό καταλαβαίνουν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. αυτά που τους λέγαμε προεκλογικά και δεν μας πίστευαν. Τώρα μας πιστεύουν.

«Χτίσαμε την τελευταία σοβιετία της Ευρώπης» επέμεινε Β. Οικονόμου με χαρακτηριστική ιδεοληψία κατά του δημόσιου τομέα αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Φέρνετε ένα αναπτυξιακό νομοσχέδιο δήθεν για αναπτυξιακά ζητήματα και φέρνετε ρυθμίσεις που δεν λέγατε προεκλογικά, και μέσα σε αυτό καταπατάται εργασιακά δικαιώματα.

ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ – Κατ. Μπρέγιαννη 

ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ