του Γιώργου Μακράκη*

‘Βρήκαν» τη λύση για τα εκπαιδευτικά κενά: Αντί διορισμών, ποινές στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς! Σε άλλη μια τομή προχωρά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, καθώς από το βήμα της Βουλής η κα. Ν. Κεραμέως δήλωσε πως οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονται και δεν αποδέχονται τη θέση, θα »τιμωρούνται» με ποινή αποκλεισμού από τους πίνακες για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Αποτελεί εμπαιγμό και συνάμα βαθιά υποκρισία η τακτική και πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ να ρίξει τις ευθύνες για τις τεράστιες εκπαιδευτικές ανάγκες στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Η μοναδική ουσιαστική και βιώσιμη λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου είναι το σταθερό μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Αντί λοιπόν να συμπεριλάβει στον οικονομικό προϋπολογισμό κονδύλιο για Μόνιμους Διορισμούς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα νομοθετήσει »ποινές».

Ποινές λοιπόν σε ποιους ;

Σ’ εκείνους τους συνάδελφους που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και της αδιοριστίας στήριξαν εμπράκτως με προσωπικές και οικονομικές θυσίες τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Σ’ εκείνους τους συναδέλφους που μοίρασαν στα δύο την οικογένειά τους και συντηρούσαν δύο σπίτια για να εργαστούν,

σ΄ εκείνους τους συναδέλφους που με την πρόσληψη τους θέλουν τετραψήφιο νούμερο σε ευρώ για να μετακινηθούν, να βρουν σπίτι και να καλύψουν τα πρώτα έξοδα.

Σ’ εκείνους τους συνάδελφους που δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους σε διάφορα επίπεδα.

Προτεραιότητά τους, λοιπόν, είναι οι ποινές και όχι οι διορισμοί.

Γιώργος Μακράκης, Δάσκαλος Αν. Γραμματέας ΑΔΕΔΥ