Το έλλειμμα στον οικονομικό απολογισμό της διετίας 2012 -2014 οδήγησε σε διαχειριστικό έλεγχο. Προέκυψαν δεκάδες παραποιημένες ή «φουσκωμένες» αποδείξεις που είχαν προσκομίσει οι τέσσερις υπάλληλοι-στελέχοι της ΟΔΥΕ, οι οποίοι πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της απιστίας.

Για το αδίκημα της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση αναμένεται να δικαστούν τον επόμενο μήνα ενώπιον του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας τέσσερις δικαστικοί υπάλληλοι πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), για σειρά οικονομικών και διαχειριστικών ατασθαλιών σε βάρος της Ομοσπονδίας τους.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (2399/2019), οι τέσσερις κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο γιατί κατά τη διετία 2012-2014 φέρονται να προκάλεσαν στο ταμείο της ΟΔΥΕ περιουσιακή ζημία που ξεπερνά τα 70.000 ευρώ. Αρχικά το αδίκημα για το οποίο βαρύνονται τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ ήταν σε βαθμό κακουργήματος, αλλά με τις αλλαγές που έφερε ο νέος Ποινικός Κώδικας άλλαξε ο χαρακτήρας του αδικήματος και έτσι καλούνται να δικαστούν για πλημμέλημα, ενώ οι εφέσεις κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος που άσκησαν οι κατηγορούμενοι απορρίφθηκαν ως απαράδεκτες.

Αναδημοσίευση από efsyn.gr