Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, συνεχίζει ακάθεκτη να κρατάει το ίσο στη Κυβέρνηση της Ν.Δ και στο Υπουργείο Υγείας. Εκδίδουν πλέον Δελτία Τύπου, που αναδεικνύουν  τα προβλήματα, καταγγέλλουν σταθερά το  ΣΥΡΙΖΑ- είπαμε πρώτα βγαίνει η ψυχή, μετά το χούι-  αλλά ξεχνούν  να αναδείξουν τις ευθύνες της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο Δελτίο Τύπου, για την ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η δέσμευση της προηγούμενης Κυβέρνησης για τη μετακίνηση γιατρού ΩΡΛ από το Παίδων Πεντέλης στο Αγίας Σοφίας μόνο για τρεις μήνες, δεν τηρήθηκε. Μετακινήθηκε Δεκέμβρη πέρυσι και παρέμεινε στο Παίδων Αγία Σοφία γιατί και εκεί η Κλινική υπολειτουργεί. Σήμερα στο Παίδων Πεντέλης υπηρετούν 1 Διευθυντής, 1 Ειδικευμένη και 2 Επικουρικοί. Ο Διευθυντής υπέβαλε παραίτηση για συνταξιοδότηση και ένας Επικουρικός λήγει η σύμβασή του και φεύγει .Ως εκ τούτω οι δύο εναπομείναντες γιατροί δεν μπορούν να λειτουργήσουν την ΩΡΛ Κλινική. Σταματάνε τα χειρουργεία, αμφίβολη η εύρυθμη λειτουργία των πρωινών τακτικών ιατρείων καθώς και η εκτίμηση βαρέων περιστατικών της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας και άκρως επειγόντων περιστατικών (τραχειοστομία, εισρόφηση ξένου σώματος). Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιλύσει το μείζον αυτό ζήτημα».

Τι ξέχασε να πει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ;  Ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είχε προκηρύξει Θέσεις ΩΡΛ για ΟΛΑ τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία ( Αγία Σοφία, Αγλαΐα Κυριακού, Παίδων Πεντέλης) είχαν ολοκληρωθεί οι Κρίσεις, από το Μάρτιο του 2019(!!) και είχαν επιλεγεί οι γιατροί για Διορισμό. Τα ονόματά τους ήταν στο Υπουργείο για να γίνει ο Διορισμός. Και τι έκανε η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το  Υπουργείο Υγείας; Μετά την αναπομπή των  208 Θέσεις των Γιατρών των ΤΕΠ, προχώρησε στις 1/10/2019, και στη αναπομπή των ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ των ΩΡΛ!!, αδιαφορώντας, για άλλη μια φορά, για τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν στα Τμήματα ΩΡΛ των Παιδιατρικών Νοσοκομείων!!. Χαρακτηριστικά, για το Παίδων Πεντέλης, η Γιατρός είχε αποδεχθεί το Διορισμό, ενώ οι Διορισμοί των 2 ΩΡΛ για το Παίδων Αγία Σοφία, θα έδινε τη δυνατότητα για την επιστροφή του μετακινημένου ΩΡΛ, πίσω στο Παίδων Πεντέλης.

Αντί λοιπόν η Κλινική να έχει άλλον ένα Μόνιμο Γιατρό, που η πρόσληψη του πιθανόν να απέτρεπε και τη παραίτηση του Διευθυντή, να επιστρέψει και ο μετακινημένος, ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ της Κυβέρνησης της Ν.Δ και του Υπουργείου Υγείας, η Κλινική οδηγείτε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στην αναστολή της λειτουργίας!!

Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα και η Αλήθεια, που όπως φαίνεται «δυσκολεύεται» να δει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, μην τυχόν και «στεναχωρήσει» τη Κυβέρνηση της Ν.Δ…

via Τα Δελτία Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, που «ξεχνούν» να καταγγείλουν τις ευθύνες της Κυβέρνησης της Ν.Δ… — ΑΡΜΑ