Είναι προφανής η επιλογή της Ν.Δ και του Υπουργείου Υγείας, να μην προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στην υλοποίηση μέτρων ενίσχυσης των Νοσοκομείων μέσα στο 2019, που είχαν εγκριθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει ή να βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης. Η ανάδειξη και ολοκλήρωση των προσλήψεων, της χρηματοδότησης και του εκτεταμένου προγράμματος ανανέωσης  του εξοπλισμού των Νοσοκομείων, θα έθεταν σε αμφισβήτηση το αφήγημα της Κυβέρνησης της Ν.Δ και των πρόθυμων ΜΜΕ «ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε τα Νοσοκομεία στο έλεος του Θεού..». Έτσι προχωρούν στη προσωρινή (;) αναστολή έτοιμων προσλήψεων ( π. χ 525 Γιατροί ΤΕΠ) και παγώνουν έτοιμες Προκηρύξεις,  ενώ  κρατούν στα συρτάρια των γραφείων τους ( γιατί άραγε;) εγκεκριμένα Κονδύλια, από τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και δεν ολοκληρώνουν ΟΛΕΣ τις αναγκαίες Θεσμικές παρεμβάσεις  που αφορούν την  ανανέωση εξοπλισμού για Νοσοκομεία.

Χαρακτηριστικά, η απερχόμενη   Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είχε εγκρίνει και διασφαλίσει ΟΛΕΣ τις αναγκαίες πιστώσεις, για την αγορά ολοκαίνουργων κρεβατιών για 2 Νοσοκομεία:

1.500.000€  για την αντικατάσταση ΟΛΩΝ των κρεβατιών με καινούργια, του Γ.Ν Νίκαιας και άλλα 900.000ε για την αντικατάσταση ΟΛΩΝ των κρεβατιών με καινούργια για το Ψ.Ν.Α . Συνολικά 2.400.000€ είχαν εγκριθεί από τη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια παρέμβαση που θα άλλαζε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την εικόνα των 2 Νοσοκομείων και θα βελτίωνε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Νοσηλευόμενους.

Και τη κάνει η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας, για να ολοκληρώσει τις απαραίτητες ενέργειες για  την ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 2 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ; ΤΙΠΟΤΑ!!. Αφήνει  και τα 2 Νοσοκομεία στη μοίρα τους, να νοσηλεύονται οι ασθενείς σε παλαιά κρεβάτια, όταν μπορούν να βελτιωθούν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ οι συνθήκες Νοσηλείας των Ασθενών με την αγορά ενός νέου εξοπλισμού που έχει εγκριθεί και έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους και η Κυβέρνηση της Ν.Δ. ξεχνά να υλοποιήσει…

Καλούμε τη Κυβέρνηση ΧΘΕΣ!!,  να προχωρήσει  σε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις για να εξοπλιστούν τα 2 Νοσοκομεία με τα νέα Κρεβάτια, που τόσο πολύ ανάγκη έχουν,  για να μπορέσουν να  βελτιώσουν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ  τις παρεχόμενες Υπηρεσίες στους Ασθενείς.

Υ. Γ : Η Κυβέρνηση της Ν.Δ, ενώ από τη μία παγώνει προσλήψεις, χρηματοδότηση και κονδύλια εξοπλισμού, από την άλλη τρέχει να κόβει κορδέλες εγκαινίων σε Νοσοκομεία, παρουσιάζοντας τα «έτοιμα» έργα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την ΠΛΗΡΗ υποστήριξη των ΜΜΕ,  ΣΑΝ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑ!!.  Περιμένουμε, με αγωνία, το επόμενο διάστημα να δούμε από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, τα «δικά της»  έργα στην Υγεία, και να μην κάνει το μάγκα από τα «έτοιμα» του ΣΥΡΙΖΑ.  Μάλλον, όπως φαίνεται, θα περιμένουμε πολύ καιρό…