Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσούν από κοινού,  σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, οι σύλλογοι οικογενειών και φίλων των προγραμμάτων του Κέντρου και μέλη που υπηρέτησαν στο Δ.Σ. του οργανισμού, στη διάρκεια της 37χρονης θητείας του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση πρόσκλησης στη συνέντευξη, είναι ανάγκη να τοποθετηθούν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, ενώ κορυφώνεται ένας επικοινωνιακός πόλεμος γύρω από το ΚΕΘΕΑ, μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί τον τρόπο διοίκησής του και έχει ήδη επιφέρει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

«Όπως θα έχετε πληροφορηθεί, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, χωρίς να έχει προηγηθεί στοιχειώδης διαβούλευση, καταργήθηκε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και ο Υπουργός Υγείας εγκατάστησε διορισμένη διοίκηση.

Για να δικαιολογηθεί για την αντιδημοκρατική αυτή πράξη, απέναντι στην ομόθυμη και γενικευμένη κατακραυγή που έχει ξεσηκωθεί, ο Υπουργός Υγείας επί δύο τώρα εβδομάδες επιδίδεται σε μια ενορχηστρωμένη, από τα φίλια ΜΜΕ, προσπάθεια απαξίωσης του Οργανισμού και κατασυκοφάντησης των ανθρώπων που υπηρέτησαν με αφοσίωση το έργο του ΚΕΘΕΑ», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: efsyn