Διαβάζουμε σε σχετικό ρεπορτάζ του esos ότι: υπερψηφίστηκε ο προτεινόμενος από την υπουργό  Παιδείας Ν. Κεραμέως , νέος πρόεδρος του ΙΕΠ Γιάννης Αντωνίου, από τους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ και της αντιπολίτευσης ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση , μετά από μια “Θυελλώδη” συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αντεγκλήσεις,  μεταξύ των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Αποτέλεσμα είχε οι Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης  να αποχωρήσουν από την αίθουσα της Βουλής, λίγο πριν την ψηφοφορία, παρά τις προσπάθειες του προεδρεύοντα της Επιτροπής , Γιάννη Ανδριανού  να πέσουν οι τόνοι.

Οι Βουλευτές των δύο άλλων κομμάτων του ΚΚΕ και Μέρα25 ψήφισαν όχι στην επιλογή του Γ. Αντωνίου, ως προέδρου του ΙΕΠ.

Ν. Φίλης: Γιατί αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Τους λόγους αποχώρησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, εξήγησε με δήλωσή του  προς τους δημοσιογράφους ο τομεάρχης παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Φίλης.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:

«Ακούσαμε τον κ. Αντωνίου, προτεινόμενο από την κυβέρνηση για πρόεδρο του ΙΕΠ, και αποχωρήσαμε. Αποχωρήσαμε λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς, της κομματικής του εμπάθειας, καθώς και για το γεγονός ότι δεν απάντησε σε 50 ερωτήσεις που έθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για ουσιαστικά ζητήματα της εκπαίδευσης.

Ο ίδιος ήταν πρωταγωνιστής στην αναστάτωση και τη διάλυση της εκπαίδευσης κατά την περίοδο των μνημονίων, για αυτό προχθές, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ με ανακοινώσεις τους, τον θεωρούν ανεπιθύμητο για πρόεδρο του ΙΕΠ. Τον ξέρουν τον κ. Αντωνίου πολύ καλά οι εκπαιδευτικοί.

Επέμεινε σε προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική της στην εκπαίδευση. Είναι αυτός που πριν από 15 ημέρες, σε δημόσια εκδήλωση παρουσία της κας Κεραμέως, είχε πει «ότι πρέπει να γκρεμίσουμε όσα έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ και να γυρίσουμε το ρολόι στο 2014». Και σήμερα, με την τοποθέτησή του επέμεινε εμφανίζοντας τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως μια παρένθεση.

Περιμέναμε να επανορθώσει, διότι ο χώρος της εκπαίδευσης έχει ανάγκη από συναινέσεις και όχι από γκρεμίσματα, όπως ο ίδιος είπε. Δεν είχε καν την ευαισθησία να αναφερθεί στις ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ.

Η επιλογή του κ. Αντωνίου είναι μια στενά κομματική επιλογή, υπηρετεί την παλινόρθωση του κομματικού κράτους της δεξιάς στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης. Σηματοδοτεί μαύρες μέρες για τα σχολεία. Το τονίζουμε με πλήρη συνείδηση. Μαύρες μέρες για τα σχολεία· για τα παιδιά, τις οικογένειες, για το δικαίωμα της νεολαίας σε ουσιαστική μόρφωση».

Πληροφορίες esos.gr