Τέλος στη 13η σύνταξη και μάλιστα οριστικό βάζει ο Γιάννης Βρούτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρέπει να δίνεται μια τέτοια παροχή στους συνταξιούχους.

Μιλώντας για τις επικουρικές συντάξεις ο κ. Βρούτσης είπε «ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει αύξηση των επικουρικών συντάξεων στο προσεχές διάστημα»

Αναφερόμενος στις εκκρεμείς συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας είπε «ότι έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες έκδοσης τους. Ωστόσο με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό στον ΕΦΚΑ δεν λύνεται το πρόβλημα. Για αυτό το λόγο το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει τον e-EFKA για τους ασφαλισμένους».

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, κατά το οποίο θα δοθούν σε funds τα 12 δισ. των ασφαλιστικών ταμείων,ο κ. Βρούτσης τόνισε «ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο που λέει το Reuters», συμπληρώνοντας ότι «η σχέση μου με τον κ.Μηταράκη είναι άριστη».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να δωθεί εκ νέου ΕΚΑΣ σε χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ.Βρούτσης είπε «ότι θέλουμε να υπάρξει ένας μόνιμος υποστηρικτικός μηχανισμός στο ασφαλιστικό – 13η και 14η σύνταξη δεν πρέπει να υπάρχει».

Τι θα γίνει όμως τελικά με τη 13η σύνταξη είναι άγνωστο.

Η 13η σύνταξη βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Πολλοί ήταν οι συνταξιούχοι που περίμεναν να πάρουν τη λεγόμενη 13η σύνταξη στο τέλος του χρόνου ή το Πάσχα του 2020, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Την διατήρηση της 13ης σύνταξης ανακοίνωσε από το βήμα του Βελλιδείου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, όμως μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους συνταξιούχους, καθώς ανάφερε ότι θα δοθεί στο τέλος του 2020, δηλαδή σε 15 μήνες από τώρα.

Ο αρχικός σχεδιασμός και ο νόμος που είχε ψηφιστεί τοποθετούσε τη 13η σύνταξη την περίοδο του Πάσχα κάθε χρόνο.

«Διατηρείται, τέλος, το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μποναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020», ήταν η χαρακτηριστική φράση του πρωθυπουργού.

Οπότε είναι θολό το τοπίο για το αν θα δοθεί, έστω το 2020 η 13η σύνταξη.

Πηγή: ieidiseis.gr