Σε περίπου 3.000-4.000 προσδιόρισε τις επιπλέον ανάγκες που πρέπει να καλύψουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ακόμη και σε βασικά μαθήματα και ακόμη και στην Αθήνα, δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, ο γραμματέας της ΟΛΜΕ Βαγγέλης Μπουντουλούλης, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Διορισμοί έχουν να γίνουν δέκα χρόνια, αν εξαιρεθούν αυτοί που κερδήθηκαν στα δικαστήρια έχουμε μηδενικούς διορισμούς, είπε ο κ. Μπουντουλούλης. Τα τελευταία χρόνια, έχει αδειάσει το σχολείο, οι μόνιμοι είναι περίπου 65.000 και οι αναπληρωτές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πλησιάζουν τις 10.000, ενώ τα κενά συνολικά στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τα ειδικά σχολεία έχουν φτάσει τα 30.000-35.000. Αυτά τα κενά, κάθε χρόνο πρέπει να καλύπτονται με αναπληρωτές. Φέτος, αν και έχουν καθυστερήσει αρκετά, ξεκίνησαν μόνιμοι διορισμοί με 4.500 στην ειδική αγωγή. Ήταν να γίνουν ακόμη 10.500 στην γενική εκπαίδευση, αλλά η νέα κυβέρνηση προς το παρόν τους έχει βάλει στο ντουλάπι, αρνείται να το κάνει.

Φέτος, όπως ανέφερε, το 80%-85% των αναπληρωτών πήγε στα σχολεία έγκαιρα, τον Σεπτέμβριο. Έμεινε μεγάλη «ουρά», που μειώθηκε με την δεύτερη φάση διορισμών αναπληρωτών, αλλά έφτασε ο Νοέμβριος πριν γίνει η τελευταία φάση διορισμών αναπληρωτών και κάλυψης των κενών.

Παρότι έχει καλυφθεί 95% των θέσεων, υπάρχουν κενά, μερικά σημαντικά σε μαθήματα που τα παιδιά δίνουν για να περάσουν σε πανεπιστήμια, σε γενικά λύκεια, ΕΠΑΛ, πειραματικά, τη μαθητεία, την προσφυγική εκπαίδευση, τα σχολεία των φυλακών, όπως είπε ο κ. Μπουντουλούλης, που επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Ομοσπονδίας για μόνιμους διορισμούς και έγκαιρη κάλυψη των κενών από τους αναπληρωτές. πρέπει το υπουργείο να τα κάνει αμέσως, «έχουμε ήδη αργήσει πάρα πολύ, σε βασικά μαθήματα», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ προσδιόρισε συνολικές επιπλέον ανάγκες σε 3.000-4.000 περίπου.

ΠΗΓΗ: stokokkino – ΣΤΑΘΗΣ ΣΧΙΝΑΣ