Με τη Προκήρυξη 7/Κ/2019 του ΑΣΕΠ, που στάλθηκε στο  Εθνικό Τυπογραφείο στις 2/12/2019 ( και όχι από τον Αύγουστο, όπως υποστήριζε η κ. Μιχαηλίδου..) αποτυπώνεται η περικοπή από την κυβέρνηση των μόνιμων θέσεων εργασίας που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους εποπτευόμενους φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας. Από τις 393 Θέσεις που είχε εγκρίνει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση της Ν.Δ προκηρύσσει μόνο 317, δηλαδή κόβει 76 Μόνιμες Θέσεις!!.

Συγκεκριμένα είχαν προβλεφθεί, από το ΣΥΡΙΖΑ, 393 θέσεις εργασίας για την κάλυψη 341 θέσεων που μέχρι τώρα καλύπτονται από επικουρικό προσωπικό και 52 θέσεις για να καλυφθεί το ποσοστό του 15% των προσλήψεων στο δημόσιο  για άτομα με αναπηρία, που επίσης νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση της ΝΔ προκηρύσσει ΜΟΝΟ 317, καθυστερώντας 5 μήνες και μειώνοντας τες κατά 76 ή 20%, ως να μη γνωρίζει ότι αυτό σημαίνει:

Όχι μόνο 76 από τους εργαζόμενους  που υπηρετούν δεν θα βρουν μόνιμη θέση  σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια, αλλά με το 15%,  πάνω από τις μισές Θέσεις  δεν θα μπορούν να τις καταλάβουν οι ήδη υπηρετούντες επικουρικοί!!!. Και αυτό ήδη αποτυπώνεται στη Κατανομή Θέσεων στη 2Κ/19, αφού οι Γενικές Θέσεις είναι 157 και οι Ειδικές 160 (!!)

Ενώ, με το άρθρο 35 στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα που είναι ήδη στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Τρίτη 10/12, οι ήδη υπηρετούντες επικουρικοί εργαζόμενοι, δεν προβλέπεται να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους, μέχρι την έκδοση των οριστικών Πινάκων από το ΑΣΕΠ (όπως έκανε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία με τη 2Κ/19 και τις 1116 Θέσεις) αλλά θα παραταθούν έως 30/6/2020!!.

Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας έχουν αποψιλωθεί λόγω του μνημονιακού κανόνα 1:5  προσλήψεις/ απολύσεις , οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες ασφυξίας και οφείλεται στον πατριωτισμό τους, που δεν έχουν  κλείσουν τα ιδρύματα. Και οι 393 Μόνιμες Θέσεις θα έδιναν μια σημαντική ανάσα, απελευθερώνοντας  σημαντικά κονδύλια για μια νέα μεγάλη ενίσχυση με Επικουρικό Προσωπικό μέσα στο 2020.

Οι  επιλογές της Κυβέρνησης της Ν.Δ, να καταργήσει 76 Μόνιμες Θέσεις, από τις 393 που είχε εγκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και να παρατείνει το Επικουρικό ΜΟΝΟ έως 30/6/2020, δείχνουν ξεκάθαρα ότι στους σχεδιασμούς τους δεν είναι η στήριξη και η ανάπτυξη Δημόσιων Προνοιακών Δομών, αλλά να παραδώσει τη Πρόνοια, όπως άλλωστε προβλέπει και το Πρόγραμμα της Ν.Δ, στους «φιλάνθρωπους» και στις ΜΚΟ.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η περικοπή των θέσεων αφορά ακριβώς τα δημόσια ιδρύματα που είναι επιφορτισμένα να τρέξουν τον νόμο για την αναδοχή και υιοθεσία. Και αυτό την ίδια στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να εξαγγείλει , σε μια μεγάλη επικοινωνιακή φιέστα στο Ζάππειο την Τετάρτη την «νέα»  πολιτική για την αναδοχή και υιοθεσία που έχει ψηφιστεί το 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιείται ψηφιακά ήδη από τον Απρίλιο του 2019.

Εμείς θα καταθέσουμε πρόταση στη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ να υπάρξει ΑΜΕΣΑ κινητοποίηση της Πρόνοιας, ζητώντας τη Προκήρυξη και των 76 Θέσεων και τη Παράταση των Επικουρικών μέχρι την έκδοση των Αποτελεσμάτων, όπως έχει γίνει στην Υγεία με τη 2Κ/19.

via  — ΑΡΜΑ