Μετά την επίσκεψη «επικοινωνιακού τύπου» του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια στο υπό κατάρρευση  Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) ο Ενιαίος Σύλλογος  Εργαζομένων Ψ.Ν.Α. εξέδωσε ΔΤ με Τίτλο ο «Μάγος με τα Δώρα». Στο ΔΤ  εκθέτει τις τραγικές ελλείψεις του Νοσηλευτικού Ιδρύματος που παραμένει ανοιχτό από την κατάθεση ψυχής και το φιλότιμο των ελάχιστων εργαζομένων και  τις  ενέργειες της κυβέρνησης  για την Δημόσια Υγεία που προδιαγράφουν  ότι το  μέλλον των Νοσοκομείων είναι ΛΑΦΥΡΟ στα ιδιωτικά συμφέροντα.

dafni

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΜΑΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ¨

Συνεχίζοντας τις επικοινωνιακού τύπου ΄΄αιφνιδιαστικές΄΄ επισκέψεις ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ως ΄΄μάγος με τα δώρα΄΄ βρέθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στο υπό κατάρρευση Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί).

Ένα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο που ως βασικός πυλώνας στήριξης στο Δημόσιο Σύστημα Ψυχικής Υγείας καταρρέει αβοήθητο από ημέρα σε ημέρα. Υποστελεχωμένο σε όλες τις ειδικότητες παραμένει ανοιχτό από την κατάθεση ψυχής και το φιλότιμο των ελάχιστων εργαζομένων.

Σε ένα Νοσοκομείο με μειωμένο κάτω από το 50% προσωπικό γινόμαστε αποδέκτες των άθλιων και απαράδεκτων συνθηκών εργασίας. Νοσηλευτές – τριες με διπλοβάρδιες και δεκάδες  οφειλόμενα ρεπό, (ένας) για 35 έως 40 ψυχικά ασθενείς.

Αναλυτικά τα στοιχεία της υποστελέχωσης του ΨΝΑ:

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΙΑΤΡΙΚΟ 122 68 54
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ 1193 636 557
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ 477 221 256
ΤΕΧΝΙΚΟ 129 17 112
ΣΥΝΟΛΟ 1921 942 979

               Αλήθεια τι δώρα έφερε Χριστουγεννιάτικα ο κος Υπουργός Υγείας για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους στο

ΨΝΑ(Δαφνί) ; 

              Το ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί . Οι  εξαγγελίες της κυβέρνησης  για την Δημόσια Υγεία και το μέλλον των Νοσοκομείων είναι ΛΑΦΥΡΟ στα ιδιωτικά συμφέροντα. Ήδη έχουμε το πρώτο δείγμα για το τι θα ακολουθήσει. Πριν λίγες εβδομάδες ο απερχόμενος Διοικητής Θεοχάρης Αθανάσιος με την ψήφο του νέου Δ.Σ. κατακύρωσε σε επόμενο εργολάβο την καθαριότητα του Νοσοκομείου.

Με την ανάληψη καθηκόντων των νέων Διοικήσεων θα ακολουθήσουν νέες κατακυρώσεις. Σειρά έχουν τα μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια, οι μισθοδοσίες και τα λογιστήρια.

Ερωτάται ο κος Υπουργός Υγείας μετά την επίσκεψη του στο Τμήμα ΠΡΟΚΑΤ 2ΑΒ όπου νοσηλεύονται 40 ασθενείς, μια Μονάδα χρόνιων ασθενών και μέσης νοσηλείας καθώς και με ΆΡΘΡΟ 69 , όπου οι περισσότεροι έχουν ψυχιατρική συμπτωματολογία, τι θέση έχουν εκεί οι 2 ασθενείς με βαριάς μορφής αυτισμό και νοητική στέρηση; Η μονάδα αυτή δεν καθίσταται ασφαλής για τη νοσηλεία των (2) ασθενών, με αποτέλεσμα την επικινδυνότητα τόσο των ίδιων, όσο και των υπόλοιπων ασθενών αλλά και του προσωπικού. Οι συγκεκριμένοι ασθενείς χρειάζονται ειδική μονάδα φιλοξενίας που θα παρέχει και θα πληροί τις απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις φιλοξενίας τους. Παράλληλα χρειάζεται άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό στην ειδική αγωγή, για τη φροντίδα , τη λειτουργία και την ανάπτυξη δεξιοτήτων των ατόμων με αυτισμό, γεγονός που δεν υφίσταται στο υπάρχον προσωπικό του νοσοκομείου μας.

Καθιστούμε υπεύθυνους απέναντι στην κοινωνία, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τον κάθε υπεύθυνο που δεν θα μεριμνήσει για τις ενέργειες φροντίδας και ασφάλειας των ασθενών και των εργαζόμενων.