Συναδέλφισσες/οι όλοι γνωρίζουν ότι η σχολική γιορτή  των τριών Ιεραρχών και η αργία κατά τη ημέρα αυτή   καθιερώθηκε με την «ευλογία»  αν όχι με την πίεση της ελλαδικής εκκλησίας. Με έκπληξη όμως είδαμε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ. Ιερώνυμο με δήλωσή του να επιλέγει αυτή την ημέρα μεταξύ άλλων αργιών για να  πει το επιεικώς  απαράδεκτο ότι «η αργία είναι για τους τεμπέληδες»! Είναι φανερό ότι η δήλωση αυτή προσβάλει πρώτιστα τους εκπαιδευτικούς, ενώ γνωρίζει ότι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να μπορεί να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο, τις περισσότερες φορές μάλιστα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Περιμέναμε τον κοινωνικό αυτοματισμό να τον καλλιεργούν όσοι καταφέρονται κατά του δωρεάν δημόσιου σχολείου και κατά των εκπαιδευτικών, αυτοί που βαθύτερο στόχο έχουν την απαξίωση τελικά του ίδιου του δημόσιου σχολείου για να περάσουν το νεοφιλελεύθερο «δόγμα» ότι για τις ελλείψεις σε αυτό   «φταίνε» οι εκπαιδευτικοί, αλλά  δεν περιμέναμε και ο Αρχιεπίσκοπος να μπει σε αυτή την «αποστολή».

Εκτός όμως του ότι με τη δήλωση αυτή προσβάλει τους εκπαιδευτικούς, αναρωτιόμαστε  μήπως τελικά την προεκτείνει και κάνει αντίστοιχη δήλωση και για τις αργίες της καθαρής Δευτέρας και του Αγίου Πνεύματος θεωρώντας ότι είναι και αυτές για τους τεμπέληδες, δηλαδή για όλους τους Έλληνες!

Η ΕΡΑ υπερασπιζόμενη  την αξιοπρέπεια και την προσφορά των εκπαιδευτικών δεν σιωπά και δεν  θα σιωπά σε ενέργειες και  δηλώσεις που είτε έμμεσα είτε άμεσα  καταφέρονται εναντίον των εκπαιδευτικών και συνολικά των εργαζομένων από όπου κι αν προέρχονται.