Με ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ  καλεί  τα μέλη του να βγουν για άλλη μια φορά στους δρόμους διεκδικώντας την Σωτηρία της Δημόσιας Υγείας, του ΕΚΑΒ, της Πρόνοιας, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την επίλυση δίκαιων αιτημάτων των επαγγελματιών Υγείας και Πρόνοιας που εργάζονται αποδεκατισμένοι σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης με μισθούς πείνας και πενιχρά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα στους καλούν να συμμετάσχουν στη στάση Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη 28 Ιανουαρίου (10:00 πμ έως την λήξη ωραρίου) και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) καθώς και στην πορεία που  Θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΟΕΔΗΝ και το ΕΚΑΒ βρίσκονται για άλλη μια φορά στους δρόμους διεκδικώντας την Σωτηρία της Δημόσιας Υγείας, του ΕΚΑΒ, της Πρόνοιας, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την επίλυση δίκαιων αιτημάτων των επαγγελματιών Υγείας και Πρόνοιας που εργάζονται αποδεκατισμένοι σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης με μισθούς πείνας και πενιχρά δικαιώματα.

Δεν είμαστε ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Διεκδικούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το επίδομα ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Συμμετέχουμε στην Στάση Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη 28 Ιανουαρίου (10:00 πμ έως την λήξη ωραρίου). Θα είμαστε όλοι στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Θα ακολουθήσει πορεία.

Διεκδικούμε

  • ΕΝΤΑΞΗ στα ΒΑΕ με αναγνώριση χωρίς επιβάρυνση όλου του ασφαλιστικού βίου
  • Κατάργηση αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Μονιμοποίηση εκτάκτων.
  • Χρηματοδότηση-προσλήψεις.
  • Αύξηση μισθών-Διπλασιασμός επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
  • Πανελλαδική ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με υλικοτεχνική υποδομή και προσλήψεις   μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού.
  • Θεσμοθέτηση κινήτρων (ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ) για τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΩΡΑ