Ενωτική Αγωνιστική Εκ-κίνηση

Δίκτυο Συνδικαλιστικών σχημάτων στο Δημόσιο

Απεργία, ΑΔΕΔΥ, Συνδικαλιστικά

Η ΕΔΟΘ συμμετέχει στην απεργία της 18ης Φεβρουαρίου

  • Ή Ένωση των Δημοσίων Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απεργεί ζητώντας, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

Η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) για τη 18η Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00 στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Αφορμή για την προκήρυξη της απεργιακής κινητοποίησης είναι η κατάθεση στη Βουλή ασφαλιστικού νομοσχεδίου η κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα μέλη της ΕΔΟΘ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ανακόλουθη αναφορικά με όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά κυρίως αναφορικά με τον Νόμο Κατρούγκαλου καθώς αντί να τον καταργήσει όπως είχε πει, τον ενισχύει έτι περαιτέρω.

Έτσι, η ΕΔΟΘ καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία ώστε να καμφθούν οι κυβερνητικές επιλογές που οδηγούν στη διατήρηση της φτωχοποίησης των συνταξιούχων.

Σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις του κλάδου αυτές είναι η προαναφερθείσα κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, η πλήρης κρατική εγγύηση των συντάξεων και μάλιστα στην ολότητά τους και τέλος δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΟΘ έχει ως εξής:  «Η ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην 24/ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, για την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.

Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι ανακόλουθη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις για κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου , που στην ουσία εφαρμόζει πλήρως αυτόν και μάλιστα τον ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν δυναμικά στους αγώνες των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων, προκειμένου να καμφθεί η λογική όλων των κυβερνητικών επιλογών για την συνέχιση της φτωχοποίησης των συνταξιούχων

Διεκδικούμε:

1. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων.

2. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

3. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

4. Δημόσια καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και ώρα 11:00 π.μ.»

Αρέσει σε %d bloggers: