Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΓΣΕΕ γνωστοποιεί την απόφασή της να πραγματοποιηθεί το 37ο Εκλογικό Συνέδριό της, στο ξενοδοχείο «Απόλλων», στο Καβούρι, στις 25 Φλεβάρη 2020 (σ.σ.: έχει ματαιωθεί με επεισοδιακό τρόπο δύο φορές το 2019, μια στην Καλαμάτα και μια στη Ρόδο). Συνέδριο μιας ημέρας, λοιπόν, και μάλιστα… «σιδερόφρακτο» και μακριά από τους εργαζομένους, αλλά με την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και των πολιτικών αρχηγών.

Να σημειωθεί πως η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ φροντίζει να βάλει τους αστυνομικούς στις συνδικαλιστικές διαδικασίες, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ζητήσει την… αστυνομική προστασία του Συνεδρίου από την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

Σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, που διόρισε Προσωρινή Διοίκηση στη ΓΣΕΕ με εντολή εκλογών εντός εξαμήνου, μετά τη βίαιη διάλυση των συνεδρίων σε Καλαμάτα και Ρόδο από τους τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή και αποφάσισε ότι:

1) Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί το 37ο εκλογικό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» του ομίλου Διβάνη, στο Καβούρι Αττικής.

2) Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να παρευρεθούν και να χαιρετήσουν ο Πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί.

Το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα γίνει, τηρουμένων όλων των νόμιμων διαδικασιών. Η διεξαγωγή του συνιστά απαίτηση και δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων!

Πληροφορίες: http://ergasianet.gr/