Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, κουστούμι, μιμίδιο και κείμενο
Το ποσό των 74.400 ευρώ για πασχαλινά στολίδια στους δρόμους, λαγουδάκια, κοκοράκια, κοτοπουλάκια και αυγουλάκια, προτίθεται να διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής που ήδη δρομολόγησε τις σχετικές διαδικασίες και μάλιστα «με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».
Την απόφαση έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας όπου η παράταξη Πατούλη έχει άνετη πλειοψηφία ενώ καταψήφισαν τα μέλη της αντιπολίτευσης. Αίσθηση προκαλεί κατ’αρχάς το γεγονός ότι το θέμα συζητήθηκε «με τη διαδικασία του κατεπείγοντος καθώς τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας ενόψει της Πασχαλινής περιόδου είναι εξαιρετικά περιορισμένα».
Το ζητούμενο της απόφασης ήταν η έγκριση των όρων του διαγωνισμού «για την προμήθεια εορταστικού πασχαλινού διακοσμητικού φωτισμού που θα τοποθετηθεί σε σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 74.400,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει της τιμής σε ευρώ». Ακολουθεί η επιλογή των διακοσμητικών που είναι:

  • 20 τεμάχια εορταστικού φωτιστικού LED τύπου «ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ» ελάχιστων ενδεικτικών διαστάσεων 200Χ120 εκ
  • 25 τεμάχια εορταστικού φωτιστικού LED τύπου «ΚΟΚΚΟΡΑΚΙ» ελάχιστων ενδεικτικών διαστάσεων 200Χ65 εκ
  • 11 τεμάχια εορταστικού φωτιστικού LED τύπου «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ» ελάχιστων ενδεικτικών διαστάσεων 200Χ195 εκ
  • 25 τεμάχια εορταστικού φωτιστικού LED τύπου «ΑΥΓΟΥΛΑΚΙ» ελάχιστων ενδεικτικών διαστάσεων 150Χ90 εκ

«Φωτογραφικός» διαγωνισμός 

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που είναι αναρτημένη στη Διαύγεια, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Χρήστος Καραμάνος και Γιώργος Μπαλάφας (παράταξη Δούρου) καταψήφισαν την πρόταση με την παρατήρηση ότι «η κατά νόμον αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής αφορά σε δρόμους και όχι σε πλατείες» και «ο προς προμήθεια εξοπλισμός δε συνάδει με τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής». Καταψήφισαν επίσης οι Δημήτρης Κατσικάρης και Αννα Μεθυμάκη από την παράταξη Σγουρού.

Σφοδρή κριτική στην συγκεκριμένη προμήθεια και όχι μόνον πραγματοποιεί με ανακοίνωσή της η πρώην Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου μιλώντας για «αδιαφανείς διαδικασίες και φωτογραφικούς διαγωνισμούς».

Η κ. Δούρου, χαρακτηρίζει «ανέκδοτο» την προμήθεια των πασχαλινών στολιδιών αλλά εντάσσει στην κριτική της και άλλες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής βάσει των οποίων θα δοθούν από 74.400 ευρώ σε σύμβουλο για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών από τα κτίρια της Περιφέρειας όπου ζητείται ο υποψήφιος να έχει εμπειρία στη συλλογή βιοαποβλήτων και σε άλλο σύμβουλο για την οργάνωση «γωνιών ανακύκλωσης» όπου ζητείται οι υποψήφιοι να έχουν εμπειρία στην διαχείριση στερεών αποβλήτων.

Πηγή ethnos.gr/Άρης Χατζηγεωργίου