• Την καταγγελία έκανε στην Βουλή, ο Γιώργος Τσίπρας αναπληρωτής τομεάρχης ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Τι απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Κορονοϊός –  ιδιωτική ασφάλιση – Βουλή: Δεν καλύπτονται από τις ιδιωτικές εταιρίες κοινωνικής ασφάλισης όσοι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Αυτή την καταγγελία έκανε στην Βουλη ο Γιώργος Τσίπρας, αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα ανάπτυξης. Μάλιστα κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει για το θέμα αυτό τους ασφαλισμένους.

Τοποθετούμενος στην Βουλή και σε συζήτηση ευρωπαϊκής οδηγίας για θέματα ανάπτυξης ο Γιώργος Τσίπρας στην λήξη της ομιλίας του πως «τελειώνω με τις ιδιωτικές  ασφαλιστικές εταιρείες, γιατί έχει σχέση και με τον κορωνοϊό.  Ίσως δεν το γνωρίζει ο ελληνικός λαός, όσοι έχουν κινήσει διαδικασίες οι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές εταιρείες, δυστυχώς, δεν θα αποζημιωθούν καθόλου ή σχεδόν καθόλου στην περίπτωση που πληγούν από τον κορωνοϊό. Είναι γραμμένα πολλά από αυτά σε συμβόλαια που έχουν υπογράψει».

Μόνο το δημόσιο αντιμετωπίζει το πρόβλημα

Μάλιστα σχολίασε επιπρόσθετα πως «εμείς δεν έχουμε την άποψη ότι δεν πρέπει να αναπτυχθεί παραπέρα συμπληρωματική ιδιωτική ασφαλιστική αγορά, σε ένα δημόσιο αναδιανεμητικό σύστημα.Στην περίπτωση του κορωνοϊού, όμως δεν κάνουν –όχι ότι δεν μπορούν- απολύτως τίποτα».Επισήμανε μάλιστα απευθυνόμενος προς το υπουργείο Ανάπτυξης πως «οφείλετε να ενημερώσετε τον ελληνικό λαό κι όταν συζητάμε άλλη φορά για το ασφαλιστικό να ενημερώσετε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ο ιδιωτικός ασφαλιστικός τομέας. Στρέφεστε προς το ΕΣΥ και το δημόσιο σύστημα υγείας για να αντιμετωπίσει μία μεγάλη απειλή. Και στο ασφαλιστικό επίπεδο, όμως, είναι το δημόσιο σύστημα το οποίο θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.Αυτή είναι η πραγματικότητα.Το ποιος έχει ιδεοληψίες, ψάξτε να το βρείτε».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Αν και πήρε τον λόγο αμέσως μετά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δεν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα. Έκανε γενικότερη αναφορά λέγοντας πως «η ώρα τώρα είναι να υπάρξει μία ευρεία συμμαχία Κυβερνήσεως, επιχειρήσεων, πολιτών. Αυτήν την κρίση θα την περάσουμε όλοι μαζί, θα την περάσουμε. Η Ελλάδα δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα βγει δυνατότερη από αυτήν την κρίση απ’ ό,τι σήμερα και θα κερδίσει και πάλι τον παγκόσμιο θαυμασμό για το πόσο καλά και υπεύθυνα το χειριστήκαμε όλοι μαζί, όμως». Σημείωσε επίσης πως  «η αγορά παρακολουθείται και ελέγχεται. Τα εργαλεία χτίζονται και ήδη έχουν εκδοθεί αποφάσεις παρεμβατικού χαρακτήρα στην αγορά εργασίας και στις επιχειρήσεις με την αναστολή ΦΠΑ και φορολογικών υποχρεώσεων κλπ, για να δώσουμε μία πρώτη ανάσα στους άμεσα πληττομένους, που είναι πολλοί. Προφανώς κατά τη διάρκεια της κρίσης θα πληγούν περισσότεροι, αυτό όλοι το καταλαβαίνετε».

ΠΗΓΗ: https://www.flash.gr/