Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» αναστέλλει, προσωρινά, τη λειτουργία της και απευθύνει πρόσκληση στην κοινωνία να συμμετάσχει στο νέο της κοινωνικό πρόγραμμα, θωρακίζοντας τους πωλητές και συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα του ελληνικού περιοδικού δρόμου, σε αυτή τη δύσκολη, για όλους, συγκυρία. 

Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, μολύνει εξίσου πλούσιους και φτωχούς, αν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Όμως πώς προφυλάσσεται, αλήθεια, ο άνθρωπος που ζει στον δρόμο που βιώνει την ακραία φτώχεια ο οποίος, μάλιστα, καθόλου συμπτωματικά, ανήκει και στις ομάδες υψηλού κινδύνου;

Βεβαίως και διαφορετικά θα τον  αντιμετωπίσει αυτός που έχει τη δυνατότητα να στείλει την υπηρέτρια του για τα ψώνια και να απομονωθεί στη βίλα του και διαφορετικά ο/η άστεγος/η που ζει στον δρόμο.

Όπως δηλώνουν από την σχεδία

Για να αντιμετωπίσουμε την κρίση με τη διακοπή της κυκλοφορίας στους δρόμους, την πτώση των πωλήσεων και του πραγματικού εισοδήματος των ανθρώπων με το κόκκινο γιλέκο, επεξεργαστήκαμε και ήδη έχουμε δρομολογήσει μια νέα καμπάνια για την έγγραφή συνδρομητών στο περιοδικό.

Οι συνδρομές αυτές δεν είναι ούτε εξάμηνες ούτε ετήσιες, όπως συμβαίνει με το πρόγραμμα «Συνδρομές Αλληλεγγύης». Η νέα καμπάνια προσφέρει στον αναγνώστη και υποστηρικτή τη δυνατότητα τετράμηνης (16€ συνολικά – περιλαμβάνονται τα ταχυδρομικά τέλη) ή δίμηνης συνδρομής (έναντι 8€ στο σύνολο).
Η περίοδος αυτή θα μας οδηγήσει, με μια σχετική ασφάλεια, ώς τον Σεπτέμβριο (αφορά δηλαδή, στα τεύχη Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου-Αυγούστου), όταν –όπως ελπίζουμε όλοι– θα έχει περάσει το κακό, η ζωή θα έχει επανέλθει σε πιο κανονικούς ρυθμούς.

Οπότε μπαίνουμε στο site της «Σχεδίας» και βοηθάμε όσο και όπως μπορεί ο καθένας μας.