Με αδαμιαία περιβολή, ο Γάλλος γιατρός Αλάν Κολομπιέ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του στην κυβέρνηση των Παρισίων για την αδράνεια που επέδειξε στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού και τον ανεπαρκή ιατρικό εξοπλισμό για την φροντίδα των ασθενών.
Με την γυμνή διαμαρτυρία του- έχει ανεβάσει  φωτογραφία στα social media φορώντας ένα στηθοσκόπιο κι ένα λευκό περιβραχιόνιο, ο Κολομπιέ κάθεται σε μία κόκκινη καρέκλα σταυροπόδι, κρύβοντας επιμελώς τα ευαίσθητα σημεία του σώματός του  γιατρός καταγγέλλει τις αρχές ότι δεν είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν τον Covid-19.
 Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο καταγγέλλει τις αρχές για αδράνεια και έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού εξηγώντας ότι με τη γύμνια του θέλει να εκφράσει τον θυμό και την οργή του προς τις αρχές.
«Καταγγέλλω την κυβέρνηση για έλλειψη μέτρων προστασίας …κι εγώ ο ίδιος είχα ενημερώσει τις αρχές για τον κίνδυνο σχετικά με τον Covid-19 από το τέλος Ιανουαρίου», λέει ο Γάλλος γιατρός.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Απευθυνόμενος στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στη λεζάντα της φωτογραφίας του στέλνει το εξής μήνυμα: «Κύριε πρόεδρε Μακρόν, ζητάτε από τους μικρούς σας στρατιώτες να πάνε στο μέτωπο χωρίς όπλα (μάσκες, αντισηπτικά, στολές) και βεβαίως χωρίς εκπαίδευση».