Σε κρεσέντο υποκρισίας, εμπαιγμού και επικοινωνιακής τακτικής έχει επιδοθεί το Υπουργείο Παιδείας τις τελευταίες 3 μέρες για το ζήτημα της αγοράς και διάθεσης laptop και tablet σε όλες τις σχολικές μονάδες, για να καλυφθούν οι ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών.. Ανάστατοι οι εκπαιδευτικοί με τις αλληλοαναιρούμενες εντολές επιστολές του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Κοντεύει μήνας που έκλεισαν τα σχολεία και από ότι φαίνεται το Υπ. Παιδείας  το μόνο που είναι σε θέση να παρέχει είναι υποσχέσεις.

Καθώς με έγγραφά του

Την Τρίτη  ζητά «δηλώστε εντός 24ωρου τις ανάγκες σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό εκπαιδευτικών και μαθητών». δείτε σχετικό έγγραφο  και μάλιστα χαρακτηρισμένο ως εξαιρετικά επείγον .  Βεβαίως  με τα σχολεία κλειστά οι εκπαιδευτικοί με αναρτήσεις τους καλούσαν τους γονείς να δηλώσουν αυθημερόν τις ανάγκες τους με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας .

 

 

paidias2

Και ενώ η διαδικασία της καταγραφής πραγματοποιήθηκε και στάλθηκαν τα στοιχεία όλων των αναγκών, που υπάρχουν, στο Υπουργείο Παιδείας, αντί αυτό να αναλάβει την ευθύνη και να αποδεχθεί τις τεράστιες ανάγκες τις οποίες είχαμε επισημάνει ως εκπαιδευτική κοινότητα από την πρώτη στιγμή με στόχο να τις καλύψει, βγάζει νέα “διευκρινιστική” εγκύκλιο σήμερα 9/4/2020. Συγκεκριμένα κάνοντας στροφή 180ο αναφέρει: «…διευκρινίζουμε ότι η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)». δείτε σχετικό έγγραφο που ακολουθεί.

paidias1

Ανακοινώσεις και προτάσεις τους  σχετικά με  την ανωτέρω διαδικασία  έχουν εκδώσει η ΟΛΜΕκαι η ΔΟΕ