Η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση και το Δίκτυο Προοδευτικών Ριζοσπαστικών και Ανεξάρτητων Κινήσεων καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους, την Τρίτη 19 Μαΐου , σε συστράτευση.

Τόσο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία αποτελούν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας με επιδίωξη να συρρικνώσουν τη Δημόσια Εκπαίδευση, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.Οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα για να μην επιτρέψουμε τη μετατροπή της παιδαγωγικής διαδικασίας σε μια μονοδιάστατη μετάδοση πληροφοριών.

Να μην αφήσουμε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις,καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες, τη λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικούς όρους, την αντιδραστική αξιολόγηση και τη σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο.Να αντισταθούμε στη ρύθμιση για ανώτερο ηλικιακό όριο εγγραφής στα ΕΠΑΛ τα 17 έτη, καθώς κλείνει ο δρόμος για χιλιάδες μαθητές να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στην ειδικότητα της επιλογής τους.

Είναι πασιφανές πως απορρυθμίζουν την παροχή δημόσιας εκπαίδευσης προς όφελος των ιδιωτικών ΙΕΚ. Να αντιδράσουμε στον αναχρονιστικό θεσμό της «διαγωγής» στα απολυτήρια του Γυμνασίου και του Λυκείου και στη δημιουργία νέων ταξικών φραγμών με την εισαγωγή της τράπεζας θεμάτων από την Α΄ Λυκείου για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.Τέλος δεν θα ανεχτούμε και θα ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια δημιουργίας Οργουελικού περιβάλλοντος στα σχολεία μας και μετατροπής της σχολικής τάξης σε τηλεοπτικό στούντιο.

Δείτε σχετικά: Άτακτη υποχώρηση του Υπ. Παιδείας; Τα μαζευει για ΕΠΑΛ και Πρότυπα-Πειραματικά

Η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση και το Δίκτυο Προοδευτικών Ριζοσπαστικών και Ανεξάρτητων Κινήσεων καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους, την Τρίτη 19 Μαΐου , σε συστράτευση.

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια, με τήρηση των προστατευτικών μέτρων (αποστάσεις, μάσκες, γάντια), ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο και στην τροπολογία της ντροπής που εισάγει κάμερες στις σχολικές τάξεις.

Τρίτη  19 Μάη

Αθήνα, Προπύλαια 13:00

Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου 13:00

Ηράκλειο, Πλ. Ελευθερίας 13:00

και σε όλες τις μεγάλες πόλεις