Διαβάζουμε ότι:

  • δύο διασώστες του ΕΚΑΒ θετικοί σε covid-19
  • σε καραντίνα άλλοι 30

οι εργαζόμενοι, στην υγεία, στην καθαριότητα κλπ, είναι αυτοί που από την αρχή της υγειονομικής αυτής κρίσης βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα. Είναι αυτοί που δεν έμειναν σπίτι και εξέθεσαν τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους σε κίνδυνο για να προστατέψουν το σύνολο των πολιτών.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr το πρωί της Τετάρτης βγήκαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα για  δύο εργαζόμενους στα ασθενοφόρα τα οποία ήταν θετικά. Ένα εκ των δύο είχε παρουσιάσει λίγα 24ωρα πριν πυρετό για δύο ημέρες, ενώ ο δεύτερος εργαζόμενος είναι ασυμπτωματικός.

Στο μεταξύ όμως- όπως μεταφέρουν πηγές στο ethnos.gr – ο ένας εργαζόμενος είχε επισκεφθεί την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ όπου και παρέμεινε για αρκετές ώρες. Εκεί ήρθε σε επαφή με διάφορες υπηρεσίες όπως το πρωτόκολλο, το λογιστήριο, το γραφείο κίνησης κ.λ.π., με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα συνολικά 30 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ από τις διοικητικές υπηρεσίες.

Τεστ

Σύμφωνα με πληροφορίες σε τέσσερις ημέρες οι 30 εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε καραντίνα, θα υποβληθούν από συνεργείο του ΕΟΔΥ σε εργαστηριακό έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί από covid-19. Το τεστ θα γίνει σε 4 ημέρες προκειμένου να μπορούν να βγουν έγκυρα τα αποτελέσματα καθώς μόνο τότε μπορούν να φανούν στον Οργανισμό. Όποιος βρεθεί αρνητικός θα επιστρέψει κανονικά στην εργασία του.

Πηγή: ethnos.gr – Δήμητρα Ευθυμιάδου