Διαρκώς μειούμενος είναι ο αριθμός των μαθητών Α’ και Β’ Λυκείου και Γυμνασίου που προσέρχονται στα σχολεία για μάθημα.

Σύμ­φωνα με πληροφορίες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσής ν. Λάρισας, καθημερινά οι διευθυντές των σχολείων αναφέρουν νέες περιπτώσεις μαθητών που οι γονείς τους υπογράφουν δηλώσεις παραμονής στο σπίτι.

«Ο προβληματισμός μας είναι μεγάλος. Δυστυχώς το μήνυμα που περνάει είναι λάθος. Δεν υπάρχει κάποιο αυστηρό πλαίσιο ελέγχου έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Αυτή είναι η εικόνα για Α’ και Β’ Λυκείου και Γυμνάσιο. Η Γ Λυκείου έχει εξαφανιστεί πια από τα σχολεία, αλλά αυτό είναι κάτι συνηθισμένο για αυτή την περίοδο» αναφέρει η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης v. Λάρισας κ. Χριστίνα Ηλιάδη.

Για αποθαρρυντική εικόνα κάνει λόγο και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Δρ. Γεώργιος Δοδοντσάκης, που από τα στοιχεία προσέλευσης που συγκεντρώνει καθημερινά διαπιστώνει όχι πράγματι ο αριθμός των μαθητών που παρακολουθούν μειώνεται. Χθες για παράδειγμα στη Λάρισα, στα Γυμνάσια, καταγράφηκε προσέλευση 63,4%, στα Γενικά Λύκεια 22.7% και στα ΕΠΑΛ μόλις 7,7%. «Τα ποσοστά των μαθητών που προσέρχονται στο σχολείο είναι πράγματι πολύ χαμηλό σε σχέση με την πρώτη ήμερα έναρξης των μαθητών. Είναι αποθαρρυντικό να παρέχεται εκπαί­δευση και τα παιδιά να μην παρακολουθούν μαθήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή:greekteachers.gr